עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון מיסוי מכשירים פיננסיים- מיסוי אופציות לעובדים (עבודה אקדמית מס. 1047)

‏290.00 ₪

26 עמודים

עבודה אקדמית מספר 1047
סמינריון מיסוי מכשירים פיננסיים- מיסוי אופציות לעובדים סמינריון מיסוי מכשירים פיננסיים- מיסוי אופציות לעובדים

תוכן עניינים

 

תקציר

 

פרק 1- אופציות מהן?

1.1 מהן אופציות?

1.2 מהן אופציות לעובדים?

1.3 שלבים בחיי האופציה

1.4 יתרונות וחסרונות בהענקת אופציה

 

פרק 2- מיסוי אופציות לעובדים 

2.1 השוואה בין דין מיסוי אופציות לבין דין מיסוי הכנסות עבודה

2.2 הקשיים העיקריים שהתעוררו לגבי מיסוי הקצאת אופציות לעובדים

2.3 הקצאת אופציות לעובדים טרם הרפורמה- הקצאות שבוצעו עד תום שנת המס 2002 ופסיקה רלוונטית

2.4 מיסוי אופציות לעובדים המצב לאחר הרפורמה – הקצאות החל משנת 2003 ואילך ופסיקה רלוונטית

 

פרק 3- אבחונו של סעיף 102 כהוצאת מס או כחלק מהמבנה הנורמטיבי של משטר מיסוי ההכנסה והקשר בין תחולתו של 102 ושיעור אחזקתו של העובד בחברה.

 

 

סיכום

 

רשימת מקורות

 

כזכור, שנות ה-90' אופיינו בהקמת חברות היי-טק שצצו כפטריות אחר הגשם. האופי האינטנסיבי של שוק ההיי-טק אילץ את מנהלי החברות והמשקיעים להגיע לפתרונות יצירתיים בכל הקשור לתמרוץ עובדים, כך שאלה יהיו מוכנים לעבוד "סביב השעון". וזאת, כדי לעמוד בדרישות השוק ובדרישות המשקיעים, לתשואות גבוהות על ההשקעה בקבועי זמן קצרים ככל האפשר. אחד הפתרונות היצירתיים שנמצאו היה חלוקת אופציות או מניות לעובדים, כך שלמעשה אפשרו החברות לעובדים לקחת חלק בחברה בה עבדו ובנוסף לשכרם, ליהנות מפירות הצלחת החברה באמצעות הבעלות בה, ולו באופן חלקי.

"בין אם מדובר בעובד שכיר ובין אם מדובר בנושא משרה בכירה, העובד בעידן המידע מהווה משאב עיקרי, מעמד זה בולט במיוחד בתחום ההיי טק, שבו הצלחתו של העסק כולו תלויה בידע וביוזמה של העובדים. במציאות זו, גורס כבוד הנשיא, מדינה המבקשת להימנות עם המדינות הנוטלות חלק בפיתוח עולם המידע, חייבת להשקיע בחינוך ובקידום העובד" (מתוך אופציות לעובדים, דברי נשיא ביה"ד לעבודה, סטיבן אדלר).

שיטה זו של תגמול עובדים באופציות מהווה מכשיר לשיתוף העובדים בהצלחת החברה, הנושא בחובו יתרונות וחסרונות הן למעביד והן לעובדים כפי שנראה בגוף העבודה.

לכאורה, לא אמור להיות שום הבדל בין מיסוי אופציות לעובדים לבין מיסוי כל טובת הנאה אחרת הניתנת לעובד תמורת מחיר נמוך או ללא תמורה בכלל. אמנם, עם זאת שמדובר בהכנסת עבודה לכל דבר, מחוקקי המס קבעו הוראות מיוחדות המעניקות הקלות מס מגוונות לסוג מיוחד זה של הכנסת עבודה. הקלות אלו כוללות דחיית אירוע המס, שינוי סיווג ההכנסה או קביעת שיעור מס נמוך יותר.

הוראות המיסוי המיוחדות האלה נובעות מהקושי בהערכת שווי המניות או האופציות במועד הקצאתן לעובד מפני שבדרך כלל מדובר בניירות ערך בלתי סחירים, או כפופים למגבלות סחירות ואחרות וכן יש לעובד קשיי נזילות ביום קבלת האופציה ולכן הוא לא יכול לשלם מס.

יחד עם זאת, הגברת השימוש בשיטת תגמול זו בישראל לא הביאה עימה, לפחות עד תיקון 132, ליצירת הסדר חקיקתי מקיף ומסודר בנושא מיסוי אופציות שהוענקו לעובדים. הוראות החוק המרכזיות שעוסקות בנושא מיסוי הקצאת אופציות לעובדים מצויות בסעיף 102 לפקודה.

 

משטר מיסוי ההכנסה בישראל קובע כי דין המס החל על אירוע במסגרתו החברה המעבידה מקצה ללא תמורה אופציה לעובד יהא שונה מדין המס החל על הכנסת עבודה אחרת[1]. השוני בין דינים אלה מתבטא בהיקפו של בסיס המס: בסיס המס החל על הכנסות עבודה[2] אחרות רחב יותר בהשוואה לבסיס המס החל על האירוע. קיימות שתי גישות שיש בהן כדי להסביר את היקפו המצומצם, יחסית, של בסיס המס: על פי הגישה הראשונה, צמצום בסיס המס נגזר מהגדרת בסיס המס במשטר מיסוי ההכנסה. כלומר, עקרונות משטר מיסוי ההכנסה מחייבים כי בסיס המס יהא מצומצם ("הגישה הנורמטיבית"). גישה זו מובילה ממילא לתוצאה לפיה בסיס המס של עובד המקבל אופציה אינו צר בהשוואה לזה החל על הכנסת עבודה אחרת אלא תואם לו. הגישה השנייה, המהווה גישה חלופית לגישה הנורמטיבית, גורסת כי צמצום בסיס המס נובע ממדיניות כלכלית שנועדה לתמוך בהענקת אופציות לעובדים באמצעות הענקת הטבות מס המתבטאות בצמצום בסיס המס של העובד ("גישת הוצאת המס").

 

ביבליוגרפיה לדוגמא...

 

  • אלתר אברהם, כליף אורי, מיסוי בינלאומי על-פי הדין הפנימי בישראל לאחר הרפורמה, עובדים ישראלים בחו"ל: אופציות, שכר, רווחי הון, השקעות ועוד, אמנות מס, כרך ג', תל אביב, ערן
  • "היערכות במסים" שנכתב ונערך על ידי מחלקת המסים של פאהן קנה ושות'
  • Think High Tech, תוכניות תמרוץ עובדים, מבית BDO זיו האפט
  • שפירא אלכס, "הקצאות שבוצעו בשנת המס- 2003 ואילך", מיסים
  • דורון טיקוצקי דורון, "מורה נבוכים לעניין מיסוי הקצאת מניות ואופציות לעובדים"

 

 


 

תגיות:

העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:


שדה אימייל הינו חובה