עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית דיני ירושה והעברות בין דוריות, חלוקת רכוש בין בני זוג- מתנות וירושות (עבודה אקדמית מס. 10701)

‏290.00 ₪

35 עמודים

עבודה אקדמית מספר 10701


שאלת המחקר

כיצד באים לידי ביטוי נכסים מלפני הנישואים?

תוכן עניינים

מבוא    

שאלת המחקר   

החלת חזקת השיתוף על נכסים "פרטיים" והתהוותה של תפיסה "קישורית" 

המצב המשפטי הקיים    

אי הדירותן של מתנות בכלל ובהקשר של מתנות מלפני הנישואין     

ירושות מלפני הנישואין   

ירושה על פי דין 

הרכוש המשותף בהקשר של ירושות ומתנות מלפני הנישואין          

תנאי מפסיק או חיוב נלווה          

גישת בית המשפט לעומת גישת ההלכה   

קיום חיוב נלווה לאי פינוי מהדירה

ירושות ומתנות מכוח "חזקת שיתוף"       

עמדת בתי המשפט כלפי עמדת בתי הדין הרבניים

סיכום   

ביבליוגרפיה      

בעבודה זו אעסוק במתנות ובירושות בין בני זוג ובהשלכותיהן בתא משפחתי מתפרק. 

החלת חזקת השיתוף על נכסים "פרטיים" והתהוותה של תפיסה "קישורית" 

בפסיקה אחרונה מסתמנת התפתחות חדשה בהקשר של חזקת השיתוף. לפחות מקצת משופטי בית המשפט העליון החלו להכיר גם בנכסים שלא נרכשו ממאמץ משותף (כגון: נכסים שנרכשו לפני הנישואין או שהתקבלו במתנה או בירושה) כנכסים משותפים (להלן: "נכסים פרטיים").

אין התפתחות זו משתלבת עם שני הרציונלים שהוזכרו. ראשית, על פי הגדרתם לא נרכשו הנכסים הללו במאמצם המשותף של הצדדים. שיקולי צדק והגינות אשר קבעו כזכור, כי יש לחלק בין הצדדים את שנרכש במאמצם המשותף, אינם מוליכים בהכרח להחלת חזקת השיתוף על נכסים פרטיים. שנית, נכסים פרטיים אינם נצברים ברגיל על ידי מגדר מסוים.

מכיוון שכך, אי-הכללתם בשיתוף איננה פוגעת בעקרונות של שוויון. מה אם כן ההיגיון שבבסיס התפתחות זו? נראה לי כי התפתחות זו עשויה לסמן רציונל נוסף לחזקת השיתוף; רציונל שבהקשר הזה ברצוני לכנותו הרציונל "הקישורי". רציונל זה מתקיים לצד הרציונלים של צדק ושוויון והוא גורם מכריע להכרה בשיתוף בהקשר של נכסים פרטיים. בבסיס הרציונל הקישורי קיימת הבחנה בין קשרים מסחריים לקשרים משפחתיים. בהקשר המסחרי נשמרת החשיבה האינדיווידואליסטית, אפילו כאשר מדובר בשותפים. בניגוד לכך, בהקשר המשפחתי, ובייחוד כאשר מדובר בקשר ארוך-טווח, אין בני הזוג חווים את עצמם רק כפרטים אוטונומיים אלא גם כחלק מיחידה משפחתית. לפחות בשלבים מסוימים של חייהם, מתוך תחושת ההשתייכות ליחידה המשפחתית, בני הזוג מאבדים את התפיסה האינדיווידואליסטית הרגילה ומפתחים תחושה שיתופית. להבחנה בין ההקשר המשפחתי להקשר המסחרי השפעה על המישור הרכושי. בהקשר המסחרי, שבו נשמרת החשיבה האינדיווידואליסטית, לא נייחס לצד כוונה לתרום נכס אישי לקופה המשותפת. בניגוד לכך, בהקשר המשפחתי, התחושה השיתופית מגבשת תפיסה רכושית שניתן לכנות אותה: שלי שלך ושלך שלי. בשלבים מסוימים התחושה השיתופית הזו מטשטשת את ההבחנה בין נכסים פרטיים לנכסים משותפים.

הרציונל הקישורי מבוסס על כוונת הצדדים שמשולבת בה תפיסה נורמטיבית תרבותית של בית המשפט לגבי הדרך הראויה להתנהג בהקשר המשפחתי.

בחינת פסקי הדין של בית המשפט העליון תספק לנו תשובה בדבר דרכו של בית המשפט במקרים ובנסיבות שבהם הוא דן, אך עדיין תשאיר אותנו תוהים לגבי מקרים ונסיבות אחרות. העקרונות המשפטיים שפסקי הדין מנסים לגבש, אינם ברורים די צורכם ומשקפים את האילוצים שעמם התמודד בית המשפט באותם מקרים שהונחו לפניו4. עם זאת מבטאים פסקי הדין גישה ברורה שלא תמיד מתיישבת עם רגשות הצדק וההגינות שנסיבות החיים וסבך בעיות המשפחה מעמידים בפני בית המשפט; לעתים ראיה משפטית כוללת מקפחת את בן הזוג המבקש סעדו מהערכאה השיפוטית.

לינק למצגת אקדמית ספיציפית על מתנות ומשפחה ב-99 שח

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-30 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

שחר ליפשיץ "הסדרה חוזית של יחסי הממון בין בני זוג לעת מוות " הון משפחתי א' 33

שלי קרייצר לוי ואיילת בלכר פריגת "הנה היה אדם ואיננו" על פרשנות צוואה, נשמה חסרה, וכבוד המת", כתב עת הון משפחתי, כרך א, מס' 1

ע"א אבולוף נ' אבולוף, פ"ד מז(5) 596

ע"א עבאדא נ' עבאדא, פ"ד מח(2) 77;

 Weitzman, Lenore J. Economics of Divorce: Social and Economic Consequences of Property, Alimony and Child Support Awards 28 UCLA L. Rev. 1181 

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה