עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה על אמא ערביה, תזה, עבודה אקדמית בחינם, תפיסת האימהות במגזר הערבי, רגישות אימהית, האם האידאלית (עבודה אקדמית מס. 10717)

‏0.00 ₪

49 עמודים

עבודה אקדמית מספר 10717

עבודה על אמא ערביה, תזה, עבודה אקדמית בחינם, תפיסת האימהות במגזר הערבי, רגישות אימהית, האם האידאלית

עבודה אקדמית זו בקובץ PDF ולא הכי עדכנית ולכן בחינם. העבודות האקדמיות שברחבי המאגר שבתשלום הן בקובץ וורד פתוח ועדכניות כל זכויות היוצרים שמורות למחבר

שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי תפיסת האמהות במגזר הערבי ?

תוכן עניינים

ראש פרק עמוד מס'

תקציר

רשימת טבלאות

מבוא

אימהית רגישות

הוריות אמונות

רגישות אימהית בתרבויות השונות  

 החברה הערבית בישראל   

 הורות בתרבות הערבית  

מתודולוגיה

ממצאים

סיכום

ביבל'

נספחים

טבלאות

המחקר הנוכחי מתמקד בהערכת התפיסות והאמונות של אימהות מהמגזר הערבי את התנהגות האם הרגישה האידאלית. במחקר בחנו אם קיימות התנהגויות ספציפיות המייחדות אימהות ערביות בנוגע לרגישות אימהית, אשר אינן מופיעות כהתנהגויות בסיסיות לפי דירוג המומחים מתרבויות המערב, וכן מהן התנהגויות אלו. כיום קיים דגש רב להשפעתן של אמונות אימהיות על אינטראקציית אם תינוק, נוסף על הדרך שאימהות אלו בוחרות לגדל את ילדיהם. במחקר זה בחנו אם קיימות התנהגויות מסוימות אצל האם הערבייה הנתפסות כחשובות ביותר או כלא חשובות עבור האם הרגישה האידאלית, תפיסות שהן שונות מהתפיסה במערב. הטענה העיקרית היא כי קיים שוני בתפיסת האם הרגישה האידאלית ובהתנהגויות המאפיינות אותה אצל אימהות מהמגזר הערבי. הצורך לבחון באופן מעמיק את נושא השוני הקיים בין תפיסות ואמונות הוריות במגזר הערבי לבין התרבות המערבית נובע מהבדלים הקיימים בתפיסות ואמונות לגבי גידול ילדים בתרבויות השונות  .

ייתכן ששינויים אלו יכולים להביא לחינוך שונה בין תרבויות, וכן לתפיסות והתנהגויות הוריות שונות. מונח הרגישות האימהית מתייחס לתגובתו הרגישה של המטפל, לדיוק בתפיסת הסיגנאלים של התינוק, למותאמות ולמהירות התגובה לסיגנאלים אלו (Wall, & Waters, Blehar, Ainsworth .(רגישות אימהית היא חלק בלתי נפרד ממחקרים בתחום התפתחות הילד, והיא נמצאה כמשפיעה רבות על תפיסתו העצמית ועל יכולותיו השונות Biringen. במחקר הנוכחי בחנתי אם האם הרגישה האידאלית במגזר הערבי מתאפיינת בהתנהגויות מיוחדות ושונות ביחס לאימהות ממדינות המערב. שאלת המחקר העיקרית היא האם האימא הרגישה האידאלית לפי תפיסת אימהות מהמגזר הערבי תהיה שונה מהאם הרגישה האידאלית לפי תפיסת המערב. המחקר מסתמך על נתונים ממחקר גדול יותר הבודק את הקשר בין התקשרות התינוק לבין רגישות אימהית במגזר הערבי. במחקר הנוכחי נלקחו ארבעים וחמש אימהות משתי ערים בישראל הכוללות אוכלוסייה מהמגזר הערבי בלבד )שפרעם ונצרת(, ונבחנו האמונות והתפיסות של כל אם בנוגע לתפיסתה את האם הרגישה האידאלית. מדידה IV זו נעשתה באמצעות שימוש בכלי ה-MBQS Moran & Pederson ,אשר דרכו דירגו האימהות תשעים התנהגויות המאפיינות רגישות/אי רגישות אימהית, החל מהחשובות ביותר ועד לאלו בעלות חשיבות נמוכה. במחקר הנוכחי לא נמצא הבדל בין תפיסת אימהות מהמגזר הערבי לבין תפיסת מומחים מהמערב לגבי התנהגויות המאפיינות את האם הרגישה. נמצא דמיון רב בין התפיסות והאמונות שמייחדות את האם הרגישה האידאלית לפי אימהות ערביות לבין התפיסות והאמונות שמייחדות את האם הרגישה לפי מומחים מהמערב. עם זאת עלו הבדלים ברמת דירוג הפריטים המתארים התנהגויות המאפיינות אם רגישה, שבעזרתם מוערכת רגישות אימהית במחקר הנוכחי. לסיכום, תוצאות מחקר זה נותנות עדות לקיומו של דמיון רב בתפיסה ובאמונה הכללית של אם רגישה אידאלית בין אימהות מהמגזר הערבי לבין מומחים מהמערב.

עבודה אקדמית זו בקובץ PDF ולא הכי עדכנית ולכן בחינם. העבודות האקדמיות שברחבי המאגר שבתשלום הן בקובץ וורד פתוח ועדכניות כל זכויות היוצרים שמורות למחבר

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

Ajzen, I. From intentions to actions: A theory of planned behavior. In J. Kuhl & J. Beckmann (Eds.), Action-control: From cognition to behavior (pp. 1 l-39). Heidelberg: Springer. Al-Haj, M. The changing Arab kinship structure: The effect of modernization in an urban community. Economic Development and Cultural Change, 36(2), 237-258.