עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה על ממשל תאגידי, אחריות חברתית תאגידית, מחקר כמותני על חברות, סמינריון בדוחות כספיים מאוחדים (עבודה אקדמית מס. 11054)

‏290.00 ₪

 39 עמודים

עבודה אקדמית מספר 11054

עבודה על ממשל תאגידי, אחריות חברתית תאגידית, מחקר כמותני על חברות, סמינריון בדוחות כספיים מאוחדים

 

שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי אחריות חברתית תאגידית?

 

תוכן עניינים

ראש פרק עמוד מס'

מבוא:. 3

הגדרות ומושגים:. 4

ארגונים המודדים אחריות חברתית:. 7

מרכיבי הדיווח החברתי:. 10

מדוע ארגונים נוקטים אסטרטגיות של אחריות חברתית?. 13

היתרונות לאחריות חברתית:. 15

הבעייתיות באסטרטגיית אחריות חברתית:. 17

סקירה ספרותית:. 18

מתודולוגיה:. 23

שאלת המחקר :. 23

השערות המחקר:. 23

הליך המחקר:. 23

המשתנה המוסבר:. 23

המשתנים המסבירים :. 23

כלי המחקר:. 23

נתוני המחקר :. 23

תוצאות:. 27

דיון וסיכום:. 30

ביבליוגרפיה:. 32

אתרים.. 34

נספחים.. 35

 

אחריות חברתית תאגידית  Corporate Social Responsibility CSR הינה השגת הצלחות עסקיות בדרכים השומרות על הערכים המוסריים, והמכבדות בני אדם, קהילות ואת הסביבה הטבעית. בכל מקום בו נאמר אחריות חברתית או השפעות חברתיות - הכוונה גם להשפעות סביבתיות, כלכליות ואתיות[1].

 

המושג בא לתאר גישה ניהולית אשר מקדמת יצירת ערך משותף לארגון ולבעלי עניין. אם בעבר תוכניתו האסטרטגית של התאגיד כללה מדיניות עסקית בלבד, הרי שכיום, בגישת האחריות החברתית תאגידית האסטרטגיה כוללת גם מרכיבים סביבתיים עליהם משפיע ומהם מושפע התאגיד.

אחריות חברתית תאגידית מהווה תפישה כוללת של התאגיד על דרכו לנהל את עסקיו כאשר אחד האלמנטים הבולטים הוא המעבר מהתפישה בעבר בה התאגיד נמדד ע"י ביצועיו הפיננסיים בלבד, לתפישה חדשה בה התאגיד גם נמדד על פי תרומתו לסביבה, הדרך בה הוא מתנהל, אי פגיעתו בסביבה, שמירה על זכויות אדם - יחסו כלפי העובדים בו ותנאיהם ועוד.

שאלת המחקר :

האם הדירוג לממשל תאגידי לפי מדד מעלה מנבא את ביצועי החברה בעתיד ?

השערות המחקר:

1)       השערה ראשונה : יימצא כי דרוג ממשל תאגידי מנבא את שיעור הרווח הנקי .

2)       השערה שנייה : יימצא כי דרוג ממשל תאגידי מנבא את שיעור הרווח למניה .

הליך המחקר:

 במסגרת המחקר הנוכחי נבחנו 47 חברות . נבדקו  מדדי הביצוע של החברות וכן דרוג המימד של ממשל תאגידי. מהותו של המחקר הנוכחי עמד על יכולת הניבוי של מדדי הממשל תאגידי בכל שנה  את ביצועי החברה בכל שנה נתונה. המחקר הקיף מספר בדיקות בהן מדדי הממשל תאגידי מנבאים/מסבירים את ביצועי החברות.

 

 

בעבודה זו בחנתי האם הדירוג לממשל תאגידי לפי מדד מעלה מנבא את ביצועי החברה בעתיד ?

ההשערה הראשונה שבחנתי הייתה כי דרוג ממשל תאגידי מנבא את שיעור הרווח הנקי  השערה זו לא אוששה. דבר זה מוביל אותי לחשוב כי רווחי החברות השונות אינם מושפעים מתרומתן של החברות לקהילה ולחברה. מהסיבה הזאת מדוע לחברות להשקיע האחריות חברתית? הסיבה לכך טמונה בתוצאות ההשערה השנייה.

ההשערה השנייה שהעליתי בעבודה זו היא ש יימצא כי דרוג ממשל תאגידי מנבא את שיעור הרווח למניה  ואכן על פי תוצאות המחקרים שנסקרו בעבודה זו השערה זו אוששה. 

במחקרם של וודוק וגרייבס (Waddock and Graves)[1]  השווה את מדדי האחריות החברתית למדדים חשבונאים ROE - תשואה על ההון העצמי, ROA - תשואה על הנכסים ו ROS - תשואה על מחיר המניה. במחקרם נמצא כי חברות אשר השקיעו באחריות חברתית הציגו תשואות גבוהות יותר במדדים אלו. המדד החשוב למחקר זה הינו הROS שבו נמצא במחקר כי הוא היה גבוה ב2.79% מחברות אשר לא עוסקות גם באחריות חברתית. במחקר דומה שערכו החוקרים רוסו ופוטוס  (Russo and Fouts ) נמצא כי מדד איכות הסביבה השפיע רבות על התשואות מניה. 

במחקרים עדכניים יותר כמו מחקרו של סטאטמן Statman נמצא כי קיימת חשיבות לזמן שבו נערכת האחריות החברתית. במחקרו נמצא כשהמשק בפריחה האחריות החברתית משפיעה יותר על תשואות השוק ובשנים שיש האטה נמצאו תשואות נמוכות יותר. אך בלי ספק – במחקרו נמצא כי ישנה השפעה לאחריות החברתית על תשואות המניה.

תחום האחריות החברתית צובר תאוצה בשנים האחרונות. ניתן לומר כי בעולם התחום כבר יחסית מפותח אך עם הרבה מקום לשיפור. בארץ מאידך, התחום הוא צעיר יחסית ויש הרבה לאן לשאוף.

מחקרים נוספים בתחום הקשר שבין אחריות חברתית תאגידית לבין ביצועים פיננסיים בישראל עשויים להוביל להכרה טובה יותר עם התחום מצדם של התאגידים הנחשפים לתחום בהדרגתיות. אמנם ניתן לומר כי עד כה המחקרים שבוצעו אינם מצביעים על כיוון חד משמעי של כדאיות או יתרון יחסי בהשקעה באחריות חברתית אם מסתכלים על התחום באופן קר ללא התייחסות לתרומה האמיתית לקהילה. מאידך, הם גם אינם מצביעים על חסרון יחסי בהשקעה בתחום ובעיני זהו דבר מאד מעודד. גם אם אין רווח או הפסד, כלומר קשר ניטראלי או קבלת ההשערה כי אין עלות בהשקעה באחריות חברתית שמשמעות הדבר היא חיובית מאד שכן אם התאגיד ישקיע באחריות חברתית, יתכן וביצועיו הפיננסיים לא ישתפרו אך תרומתו לחברה ולקהילה ותדמיתו ישתפרו והוא ירוויח מכל היתרונות הנוספים שמתקבלים כתוצאה מאחריות חברתית (למעט ביצועים פיננסיים יותר טובים אך גם לא פחות טובים). בין יתרונות אלו, קיימים מספר אלמנטים לא מבוטלים כגון חשיפה לשווקים חדשים וקהל יעד חדש, חשיפה למשקיעים חדשים, עמידה בסטנדרטים בינלאומיים ועוד.

חלקם של המחקרים הראו כי ככל הנראה ההשקעה באחריות חברתית, עם כלים נכונים וניהול נכון כאשר לתאגיד יש את היכולות המתאימות, כדאית וניתן לקבל תשואה עודפת הנובעת מהקשר בין הביצועים החברתיים לביצועים בפיננסיים.

אליה וקוץ בה, ארגון אשר יתחייב לאחריות חברתית ולא יעמוד בדרישות ייחשף לעיני כל ועשוי לצאת רווחו בהפסדו. על התאגיד לנהל את נושא האחריות החברתית בצורה מושכלת תוך שימת דגש על שימור וטיפוח תחום האחריות החברתית בו מעוניין התאגיד לעסוק.

גם בבחינת המדדים השונים, אם משקללים את כלל התוצאות של מדדים חברתיים אל מול המדדים המסורתיים, נראה כי התשובות אינן חד-משמעיות. ייתכן כי הדבר נובע מצעירותו היחסית של התחום.

המשבר הכלכלי האחרון תרם בדבר מהותי לאחריות החברתית - לא ניתן יותר לומר כי אחריות חברתית תאגידית הינה "אופנה חולפת" וטרנד עכשווי. מדד "מעלה"  על כל הקיפי ההשקעות של התאגידים המשתתפים מראה כי על אף המשבר, התאגידים המשיכו להשקיע בתחום וחלקם אף הגדילו לעשות ושיפרו את תחום האחריות החברתית במגרשם. גם הציניקנים הגדולים בתחום לא יוכלו עוד מול העובדות בשטח שבתקופה הקשה ביותר שידעה הכלכלה בכמה עשורים האחרונים התחום לא רק שלא ירד מסדר היום אלא המשיך להתפתח בקצב מואץ.

לדעתי האישית, ככל שאנו מתקדמים כך המודעות של כל אחד מאיתנו לסביבה, לקהילה ולחברה בה אנו מצויים עולה ומכאן שמדדי האחריות החברתית יקבלו תאוצה בשנים הקרובות. בעיני, תיק השקעות ארוך טווח חייב לכלול בו חברות העוסקות בתחום האחריות החברתית: בין אם אלו חברות אשר זהו מרכיב נוסף בעשייתן (כגון בנקים, חברות היי-טק ועוד) ובין אם אלו חברות שמרכז עיסוקן מהווה תרומה ישירה לסביבה (כגון אנרגיה סולארית והידראולית, רכבים חשמליים ועוד) - אלו, הם אשר יובילו את עתידנו ועל כן השקעה כיום תשתלם בעתיד.

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

אשור מ. ומבורך, ב.  "מחויבות עסקים לחברה - בעד ונגד", ניהול: ביטאון מנהלי ישראל 153-4, עמ' 44.

ברנע, א. ורובין, א. האחריות החברתית - הפירמות העסקיות מגדילות ההשקעות בתחום אבל קיים עימות בין בעלי מניות שונים ביחס להוצאות, ניהול, גיליון 71 

Statman, M. Socially Responsible Indexes: Composition and Performance. Journal of Portfolio Management, Spring. 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה