עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית מהגרי עבודה אירופה, רב תרבותיות והגירה לאירופה, אנגליה, מהגרים פולנים בשוק העבודה הבריטי, עובדים זרים פולין (עבודה אקדמית מס. 11465)

‏290.00 ₪

 עמודים


 

שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי ?

 

תוכן עניינים

תקציר

מבוא

"רב תרבותיות והגירה לאירופה"

בין השתלבות להדרה

מהגרים פולנים

בשוק העבודה הבריטי

רקע היסטורי ועכשווי לתופעת ההגירה של פולנים לבריטניה

סקירת ספרות

 המחקר על הגירה לבריטניה

מתודולוגיה

סטטיסטיקה תיאורית

סיכום ומסקנות

ביבל'

 

בעבודה זו נבחן מקומם של מהגרים פולנים בשוק העבודה הבריטי, שבעשור הראשון של המאה ה-21 הפכו בתוך שנים ספורות לאחת מקבוצות המיעוט הגדולות ביותר בבריטניה. באמצעות שימוש בסקרי כח אדם (Labor Force Survey)  אבחן את השכר ואת המעמד התעסוקתי שמאיישים מהגרים פולנים בבריטניה, כאשר קבוצות ההשוואה הן בריטים לבנים ומהגרים ממדינות אחרות שהצטרפו לאיחוד האירופי ב-2004. הממצאים מצביעים על כך שהמיעוט הפולני סובל מנחיתות בכל הרמות של שוק העבודה, למרות שיעורי ההשכלה הגבוהים שלו, הבאים לידי ביטוי במשכורות נמוכות יותר בממוצע ובתשואה נמוכה יותר להשכלה בשוק העבודה בהשוואה לבריטים ולמהגרים מאירלנד.

 

בעבודה זו סקרתי את מצבם העכשווי בשוק העבודה של המהגרים מפולין לבריטניה בשבע השנים שחלפו מאז שפולין ומדינות נוספות הצטרפו לגוש היורו. בניגוד למחקר קודם (Drinkwater et al. 2006) שהצביע על כך שפולנים משכילים רבים נאלצים לעבוד במשרות המצריכות כישורים מועטים, נמצא בעבודה זו כי "הקנס האתני" שהפולנים משלמים עקבי בכל המעמדות התעסוקתיים, למעט "יתרון" מסוים במעמד המקצועי הנמוך ביותר, ובמעמד התעסוקתי הגבוה ביותר בקבוצת ההשכלה הגבוהה ביותר בלבד. מטבלה 3 עולים ממצאים נוספים מצביעים על פערי שכר משמעותיים לטובת הבריטים והאירים, שמתקשרים להימצאותם של הפולנים בקטגוריות ההעסקה הנמוכות ביותר. אם כן, ניתן לאשש את הטענה שהצגתי בראשית המאמר, הגורסת כי העובדים הפולנים משתלבים בשוק העבודה הבריטי, בכך שהם אינם משלמים קנס אתני הבא לידי ביטוי בסיכויי אבטלה גבוהים יותר מהבריטים הלבנים, אלא ששוק העבודה אינו פתוח בפניהם באופן מלא: הסיכויים שלהם לעבוד במשרות מנהל נמוכות בהרבה מאלה של הבריטים הלבנים, ולכן הם משתלבים בשוק העבודה באופן מרגינלי, טענה שמשתקפת בטבלה 4 שאת ממצאיה הצגתי בפרק הממצאים. ניתן לומר כי שוק העבודה פתוח לעובדים הפולנים, אך רק באופן חלקי: בעיקר לעבודות המצריכות מיומנויות נמוכות, שאותם העובדים הבריטים מתקשים לבצע. בנוגע לשאר שוק העבודה, ניתן לומר כי הוא חסום עבור המהגרים בני הדור הראשון מפולין, לפחות באופן חלקי. שוק העבודה הבריטי מבקש להכיל את המהגרים הפולנים, אך להדיר אותם ממשרות בכירות המציעות שכר גבוה, למרות שהם לבנים, נוצרים ומשתייכים לאיחוד האירופי, תכונות הנעדרות מרב קבוצות המהגרים המשלמות קנסות אתניים בשוק העבודה הבריטי. הממצאים מאששים את הטענה הותיקה כי לאחר גלי ההגירה לבריטניה אחר מלחמת העולם השנייה התקדמו הבריטים הילידים למשרות צווארון לבן המצריכות כישורים גבוהים ומתגמלים, והשאירו את העבודות הפשוטות בעלות השכר הנמוך והתנאים הסוציאליים הדלים למהגרים (Castles and Kosack 112) . טענה זו מאתגרת את חזון התנועה החופשית של העובדים של האיחוד האירופי, שמבקש למנוע אפליה בין עובדים בני לאומים שונים של מדינות המשתייכות לאיחוד האירופי. אם כן, כפי שבוטריל טענה, נמצא כי שוק העבודה האירופי המשותף הינו פתוח רק לכאורה, כפי שבא לידי ביטוי במחקר זה. במידה והיה פתוח וחופשי, היינו מצפים לראות הבדלים קטנים בין הבריטים והמהגרים בהישגי שוק העבודה.

היבט אחר לקנס האתני שהפולנים משלמים בא לידי ביטוי בשכר הממוצע של הפולנים שהינו נמוך באופן משמעותי מזה של הבריטים. בניגוד למיעוטים אתניים ותיקים יותר כמו ההודים או הפקיסטניים, שזהותם האתנית נראית לעין, הזהות האתנית של הפולנים מטושטשת יותר. יש הטוענים כי האפליה נגד מיעוטים שונים בבריטניה מתאפשרת הודות לכך שהם אינם מגיעים ממדינות המשתייכות לאיחוד האירופי, טענה שאינה חלה על הפולנים. לכן, ניתן היה להניח כי הפולנים לא יתקלו בקנס אתני. עבודה זו מאתגרת טענה זו ומצביעה על כך ששוק העבודה מפלה לרעה את הפולנים גם בהשוואה לקבוצת מהגרים קתולית, לבנה המשתייכת לאיחוד האירופי אחרת – האירים, הן בתשואה להשכלה והן במשכורת. כך, נמצא כי שוק העבודה הבריטי אינו מפלה לרעה מהגרים באופן כללי, אלא כאלה המגיעים ממדינות מסוימות בלבד.

לסיכום, ניתן לומר כי בניגוד לחששות שהיו באירופה בכלל ובבריטניה בפרט, בדבר הצפת שווקי העבודה במערב היבשת בהמוני עובדים לא מיומנים שיהוו מעמסה על שירותי הרווחה של מדינות המערב, המחקר מראה כי העובדים הפולנים לא הגיעו לבריטניה בכדי להוות נטל על מערכת הרווחה, אלא בכדי לעבוד בעבודות חיוניות למשק הבריטי. למרות תרומתם לכלכלה הבריטית, הם סובלים מקנס אתני לא מבוטל, שאומנם משמעותי פחות מקנס האבטלה שמשלמים מהגרי דור ראשון מקבוצות אתניות אחרות. יש להניח שאם דפוסי ההעסקה של המהגרים ממזרח אירופה ימשיכו להיות כך גם בקרב בני הדור השני, והמדיניות הציבורית לא תשכיל לשלב את המהגרים הפולנים טוב יותר, ייתכן וחלקם יעדיפו לחזור לפולין, כפי שכבר החל לקרות במקומות מסוימים.

מצגת מהגרי עבודה אירופה

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

חטאב, נ., מיעארי, ס., נבואני, ע. מגמות בפערי שכר בין ערבים ליהודים. המכון הישראלי לדמוקרטיה, ירושלים.

Berthoud., R. Ethnic employment penalties in Britain, Journal of Ethnic and Migration Studies, 26:3, 389-416.

Berndt, E. R. The Practice of Econometrics : Classic and Contemporary. New York: Addison-Wesley.

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה