עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית אקלים בית ספר אלימות תלמידים, תפיסת אקלים בית ספר ואלימות בקרב בני נוער מחקר כמותני, spss (עבודה אקדמית מס. 11541)

‏390.00 ₪

38 עמודים 

עבודה אקדמית מספר 11541
עבודה אקדמית אקלים בית ספר אלימות תלמידים, תפיסת אקלים בית ספר ואלימות בקרב בני נוער מחקר כמותני, spss


שאלת המחקר

מה הקשר בין תפיסת אקלים בית ספר לבין אלימות בקרב בני נוער?

תוכן עניינים

שאלת המחקר.

מבוא. 

אלימות ובעיות משמעת בבית הספר

גודל כיתה וגודל בית הספר. 

אלימות, משמעת ו"אקלים בית הספר". 

מרכיביו של "אקלים בית הספר". 

נתוני משרד החינוך - מדדי אקלים בית-ספרי בתוצאות בחינות המיצ״ב. 

התנהגות נאותה של תלמידים בישראל והשוואה בין-לאומית בתחום זה - על-פי המבחנים פיזה, PIRLS-1 TIMSS

אלימות: נתוני ארגון המורים

הרחקת תלמיד.

שיטה - מתודולוגיה. 

אוכלוסיית המחקר. 

אוכלוסייה. 

כלי המחקר. 

הליך המחקר. 

ממצאי המחקר. 

שאלון סולם אלימות ישירה ועקיפה. 

שאלון אלימות ישירה ועקיפה (DIAS) 

דיון וסיכום.

יישום מדיניות משרד החינוך.

ביבליוגרפיה. 

שאלון סולם אלימות ישירה ועקיפה. 

שאלון אלימות ישירה ועקיפה (DIAS) 

פלטי SPSS

 

התנהגות לא נאותה של תלמידים בשיעור מפריעה למהלך השיעור, מונעת ניצול של זמן השיעור ללמידה ופוגעת באווירה בכיתה. אחד הכלים הנפוצים להתמודדות עם התנהגות לא נאותה של תלמידים המפריעה להתנהלות השיעור הוא הוצאת התלמיד המפריע מן הכיתה והרחקתו ממנה לזמן מוגבל. השימוש בכלי זה מעורר ביקורת רבה, הן לעניין יעילותו והן לנוכח הפגיעה בתלמיד שהוא עשוי לגרום. (פירר, 2012)

 

במסמך שלהלן תידון, לבקשת חה״כ עינת וילף, יו׳׳ר ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, מדיניות משרד החינוך בכל הנוגע להוצאת תלמיד מפריע מן הכיתה. בין הנושאים שהמסמך עוסק בהם:

• רקע בנושא משמעת תלמידים בבית-הספר והשפעתה על הישגי תלמידים;

• נתונים על משמעת תלמידים בבתי-ספר בישראל לאורך זמן והשוואה בין-לאומית בנושא זה;

• סוגיית ההוצאה משיעור כאמצעי להתמודד עם הפרות משמעת, לרבות שימוש בחדרי הפגה בעת הוצאת תלמיד מהכיתה[1];

• מדיניות משרד החינוך בכל הנוגע להוצאת תלמיד מהכיתה ויישומה. מן המסמך עולים, בין השאר, הממצאים שלהלן:

לאקלים במוסד החינוכי, ובתוך כך להתנהגות תלמידים בבית-הספר, יש חשיבות רבה ביצירת סביבה שמאפשרת למידה ותורמת לבניית אופיו המוסרי והערכי של התלמיד. מחקרים מצאו קשר בין התנהגות נאותה של תלמידים בבית-הספר ובין הישגי תלמידים.

♦ נושא המשמעת בבתי-ספר בישראל עומד בשנים האחרונות במרכזו של דיון ציבורי, לנוכח התפיסה כי מערכת החינוך מתקשה להתמודד עם בעיות משמעת וכי רמת המשמעת הנמוכה בבתי-ספר היא אחד הגורמים להישגיהם הנמוכים של תלמידים.

♦ נתונים בנושא התנהגות תלמידים מעידים כי בשנים האחרונות חל שיפור ברמת המשמעת של תלמידים בישראל:

נתוני בחינות המיצ״ב, שבדקו, בין השאר, את האקלים הבית-ספרי, מעידים כי בין תשס״ח לתשע״ב חל שיפור ברמת המשמעת בבתי-הספר בכל המגזרים ושכבות הגיל שנבדקו. עם זאת, גם בשנת הלימודים תשע״ב פחות ממחצית התלמידים (44% מתלמידי כיתות ה׳-ו׳ וכ-35% מתלמידי ז׳-ט׳ וי׳-י״א) מדווחים כי הלימודים בכיתות מתאפיינים בהתנהגות נאותה של תלמידים. נראה כי התלמידים בבית-הספר היסודי מתאפיינים בהתנהגות הנאותה ביותר, בעוד התלמידים בחטיבות הביניים מתאפיינים בהתנהגות הפחות-ממושמעת.

תוצאות מבחני פיזה מעידות כי רמת המשמעת בבתי-ספר בישראל דומה לממוצע במדינות ה-ס0£0, וכי חל שיפור ניכר בהתנהגות תלמידים ובמידת ההפרעה הנגרמת להוראה בשל בעיות משמעת.

o תוצאות מבחני PIRLS TIMSS מלמדים כי התנהגות תלמידים היא בעיה מצומצמת או מתונה בבתי-ספר שבהם לומדים 56% מתלמידי כיתות ד׳ ו-94% מתלמידי כיתות ח׳.

♦ אחד הכלים המקובלים להתמודדות עם התנהגות לא נאותה של תלמידים בכיתות הוא הרחקת התלמיד המפריע מחברת הלומדים. ההרחקה עשויה להיות לזמן קצר, לזמן ממושך או לצמיתות. בעת הרחקת תלמיד נשקלות על כפות המאזניים זכותם של התלמידים האחרים ללמוד ללא הפרעה מחד גיסא וזכותו של התלמיד המפריע להשתלב בלימודים מאידך גיסא -זכות שההרחקה עלולה לפגוע בה לאורך זמן. מחקר שנערך בישראל נמצא כי הוצאת תלמיד מהכיתה ככלי משמעתי היא תופעה שכיחה, אף שמורים תופסים אותה כמוצא אחרון בלבד. רוב המורים משתמשים בכלי זה לפתרון בעיה נקודתית ולא כחלק מטיפול חינוכי ארוך טווח בתלמיד. (צדקיהו)

קיומו בבית-הספר של ״חדר הפגה״, שבו שוהים תלמידים בעת הרחקה מהכיתה לזמן קצר או ארוך, הוא אחד מן הפתרונות המוצעים להשגחה על תלמיד שהורחק מן הכיתה ולטיפול החינוכי בו. חדר ההפגה מאפשר טיפול משמעותי בתלמיד המורחק בעת שהוא שוהה מחוץ לכיתה. ממשלת בריטניה ממליצה על הקמת ״חדר הרחקה״ או ״חדר השעיה פנימית״ בבתי-ספר, וניסחה הנחיות לשימוש בחדרים אלה. לעומת זאת, בארצות-הברית התעורר בשנים האחרונות דיון ציבורי בשימוש ב״חדרי בידוד״ במוסדות חינוך, ומשרד החינוך הפדרלי הנחה שלא לנקוט אמצעים מסוג זה לטיפול בבעיות משמעת.

♦ מדיניות משרד החינוך בעניין הוצאת תלמיד משיעור עמומה. חוזר מנכ״ל משרד החינוך משנת 2013 אפשר הוצאת תלמיד מהכיתה ללא השגחה אך הוא בוטל. חוזר המנכ״ל שהחליף אותו אינו מתייחס לנושא זה. על-פי חוזר המנכ״ל העדכני בנושא אקלים בית-ספרי, על כל בית-ספר לגבש תקנון בית-ספרי שמוגדרים בו כללים להתנהגות המצופה מן התלמידים. אפשר למנוע את הכניסה לכיתה מתלמיד שאיננו עומד בכללי ההתנהגות המצופים ממנו, ולציידו במשימה לימודית. החוזר איננו מבהיר היכן על התלמיד האמור לשהות. כמו כן, החוזר מאפשר השעיה בבית-הספר, בהשגחת מבוגר. בכוונת המשרד לפרסם בחודשים הקרובים חוזר מנכ״ל חדש, שבו יובהרו הנחיות המשרד.

♦ לדברי נציגי משרד החינוך, המשרד מנחה להרחיק תלמיד משיעור רק לאחר שמוצו כל האפשרויות האחרות ודורש מבית-הספר להשגיח על התלמיד בעת ההרחקה. על השימוש בכלי זה להשתלב בתוכנית חינוכית שמטרתה שיפור התנהגות התלמיד והאקלים הבית-ספרי בכלל. המשרד מעודד את בתי-הספר למצוא פתרונות להשגחה על תלמידים שהורחקו משיעור בהתאם לאמצעים העומדים לרשותם. במשרד אין מעקב אחר מידת היישום של הנחיות אלו בבתי-הספר. נציג ארגון המנהלים בחינוך העל-יסודי ציין כי מוסדות החינוך מודעים להנחיות משרד החינוך בעניין זה אך לעתים קרובות הם מתקשים ליישמן.

♦ פסיקה שעסקה בהשגחה על תלמידים שהוצאו מהכיתה, הבהירהכי חובת הפיקוח של עובדי הוראה כלפי תלמידיהם דומה לחובתם של הורים כלפי ילדיהם. לפי הפסיקה, השארת תלמיד שהוצא מהכיתה ללא השגחה, גם אם צויד במשימה לימודית, היא הפרה של חובה זו. הנחיות משרד החינוך ליישום חוזר המנכ״ל שהוזכר לעיל תואמות את הפסיקה בנושא זה. 

מצגת אלימות תלמידים פאוורפוינט מקצועית לרפרט כ-20 שקפים- 99 ש"ח

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

יוסי שביט וכרמל בלנק, משמעת בית-ספרית והישגים לימודיים ‏בישראל, נייר מדיניות מס׳ ‏‎ מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל.‏

Shavit, Y. and C. Blank. "School Discipline and ‎Achievement in Israel." In: Arum, R. and M. velez (Eds.), ‎Improving Learning Environments: School Discipline and ‎Student Achievement in Comparative Perspective. Stanford ‎University Press, Pp. 104-136. 7 OEC, PISA 2009 at a ‎Glance, What makes a school successful? Do students perform ‎better in more disciplined schools?‎

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏390.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה