עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית עמדות גננות כלפי שילוב בעלי חיים בפינות חי בגני ילדים (עבודה אקדמית מס. 11544)

‏290.00 ₪

18 עמודים 

עבודה אקדמית מספר 11544
עבודה אקדמית עמדות גננות כלפי שילוב בעלי חיים בפינות חי בגני ילדים


שאלת המחקר

כיצד באות לידי ביטוי עמדות גננות כלפי שילוב בעלי חיים בפינות חי בגני ילדים?

 

תוכן עניינים

מבוא

הצגת הנושא

סקירת ספרות

תפקיד חיות המחמד בתהליך ההתבגרות

משחק עם החיות לחיזוק המודעות העצמית

שיקום בעזרת בעלי חיים

מתודולוגיה

גישת המחקר

סביבת המחקר

המשתתפים במחקר

דרכים לאיסוף הנתונים

דרכים לניתוח הנתונים

ממצאים

דיון וסיכום

רשימה ביבליוגרפית

נספח= הראיון

 

בעשור האחרון בעקבות המודעות הגדלה לצורך בשמירה על הסביבה הטבעית, גדל רצונם של בני האדם  להתקרב אל הטבע ולשמור על קיומה התקין של הסביבה בארץ ובעולם. ואולם גידול המואץ באוכלוסייה ותהליך העיור המתקדם שבעקבותיו נעלמים שטחים פתוחים ונוף טבעי, גורם לאדם להתרחק מהסביבה הטבעית ובכך להפסיד את המשאב החשוב ביותר לצורך קיומו והתפתחותו (שגיא ).

מראות של נוף טבעי שבעבר היה חלק בלתי ניפרד מחיינו וילדים המשחקים בחצרות ובשטחים פתוחים, הולכות ונעלמות וילדים משחקים יותר בין הכתלים מול מסכי מחשב וקשרי הטבע הכוללים ביניהם גם את בעלי החיים אינם קיימים עוד, כך מפסידים הילדים את הקשר עם עולם הטבע ועולם החי אשר לו חשיבות רבה להתפתחותם הרגשית, החברתית והקוגניטיבית (אנדרס).

תיאוריית הביופיליה של הביולוג האמריקני אדוארד ווילסון מדגישה ומחזקת את הרעיון שלטבע השפעה חיובית על בריאות האדם בשל נטייתו התורשתית להימשך לסביבה שבה התפתחה האנושות בראשיתה. לאנשים יש משיכה מולדת לטבע והרווחה שלהם תלויה במידה רבה ביחסים שלהם עם הסביבה הטבעית. ווילסון טוען שזו הסיבה שגני חיות עדיין אטרקטיביים הרבה יותר מאשר כל פעילות ספורט (Wilson, דרייפוס).

היכרות מהנה עם עולם החי ועם תופעות טבע הקשורות בהם מהווה ערך לימודי וחינוכי רב (פישלזון). על פי התיאוריה הקוגניטיבית, התשוקה ללמוד היא תכונה הקיימת מרגע לידתן של הילד הוא חוקר את עולמו מתוך יצר הסקרנות הטמון בו (פיאז'ה). תיאוריית הביופיליה של ווילסון גורסת שלבני האדם בסיס ביולוגי של משיכה לטבע והם נוטים ללמוד באופן אינסטינקטיבי בעזרת הנוכחות וההתנהגות של צמחים ובעלי חיים בסביבתם וביטוייה הם התעניינות, יראת כבוד התפעלות ותחושת מסתורין אותה חש כל אדם במפגש עם הטבע (Wilson).

מחקרים מראים שבכל העולם ילדים מתנתקים מהטבע (Charles & Louv). יתרה מכך רוב מרחבי המשחק הם אפורים ואינם ירוקים Moore & Wong. נוצר נתק בין הילדים לעולם החי וילדים רבים כמעט שאינם מכירים בעלי חיים מלבד חיות המחמד הביתיות שמשפחותיהם מגדלות, או בעלי חיים הנמצאים בגני חיות אותם מבקרים הילדים מספר מועט של פעמים. במסגרת חוגים שמגיעים לגנים עם מדריך פוגשים הילדים בעלי חיים לפרק זמן קצר (Melson ). בפינות חי בגן יש לילדים פינות חי בגני הילדים יכולים לזמן לילדים הכרות קרובה עם בעלי חיים ובעקבותיה – לגלות עניין רב יותר בבעלי חיים בטבע.

 

הזדמנות לפגוש באופן בלתי אמצעי בעלי חיים שאם לא נביא אותם לגן ספק אם יפגשו אותם בחיי היומיום שלהם שכן חלקם אינם חיים בטבע אלא תלויים באדם ובטיפולו.

חיות מחמד יכולות להיות חיות מכל הסוגים אולם לרוב מדובר בחיות בית: חתול, כלב, שפן וכד'  (Melson )

הימצאות בעלי חיים בגן אף היא מעוררת סקרנות וחקר, על כן יש חשיבות רבה לאנשי חינוך להכיר עולם ייחודי זה ולקרבו לעולמו שלו ושל הילד, עלינו המחנכים מוטלת המחויבות להכניס את בעלי החיים אל תוך הגן ולהקים פינת חי קטנה שתאפשר לילדים התבוננות חקר ולמידה. קיוזאק, תיאר את היתרונות הרבים אשר טומן בחובו הקשר עם בעלי החיים כך: "אנו נהנים להימצא בחברתם ונרגעים כשאנו מלטפים אותם".

בצרי ופוקס מוסיפים וטוענים שכיום בעקבות המודעות ההולכת וגוברת לנושא שילוב בעלי חיים במסגרות טיפוליות וחינוכיות. אנשי חינוך רבים במסגרות חינוכיות שונות מגלים נכונות רבה יותר מאשר בעבר לזמן לתלמידים חקר ולמידה בפעילויות המכתיבות התבוננות בטבע ובבעלי חיים. טסלר טרקל ומגד טוענים כי בעלי חיים תורמים לפיתוח אחריות ואמפתיה ומסייעים בהעלאת הדימוי והערכה העצמית ותורמים לתחושה של שליטה וסיפוק.

במהלך שנות עבודתי וניסיוני בשילוב בעלי חיים בגן הייתי עדה לקשר המיוחד שנוצר בין הילדים לבעלי החיים וכיצד הוא תורם לחיזוק ביטחונם העצמי, מפתח בהם את תחושת האחריות, מגביר את הרגישות לזולת, מפתח יוזמה ומנהיגות ואף מיומנויות בתחום החקר.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

בבבקיוזאק, א. מפגשים טיפוליים עם חיות מחמד. הוצאת אח.

שליו, א. המרפא הפרוותי – חיות מחמד כאמצעי תראפי: תיאוריה, מחקר ומעשה. צ'ריקובר מוציאים לאור, תל-אביב.

שקדי, א. מילים מנסות לגעת: מחקר איכותני- תיאוריות ויישום. תל אביב: הוצאת רמות.

Becker, M.H. (Ed.) The Health Belief Model And Personal Health Behavior, Health Education Monographs. 2:324-473.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה