עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון אישה מכשפה,מגדר-הגדרות כאמצעי שליטה,ציד מכשפות,הדרת נשים,דחיקת הנשים לשולי החברה על ידי הגדרתן כמכשפות (עבודה אקדמית מס. 1178)

‏290.00 ₪

27 עמודים

עבודה אקדמית מספר 1178
סמינריון אישה מכשפה,מגדר-הגדרות כאמצעי שליטה,ציד מכשפות,הדרת נשים,דחיקת הנשים לשולי החברה על ידי הגדרתן כמכשפות

תוכן עניינים

מבוא                                                                                  

חלק ראשון

פרק א: דמותה של המכשפה הקלאסית בסוף ימי הביניים             

פרק ב: התחזקות הנצרות                                                        

פרק ג: עליית הרציונליזם                                                        

חלק שני

פרק א: הדרת החלש-  מן המכשפה ועד המשוגע                          

פרק ב: הקשר בין דמות המכשפה לפמיניזם                              

פרק ג: דמות המכשפה בספרות ובמדיה וההשפעה של דמות זו      

סיכום    

                                                                                

משחר ההיסטוריה, המין האנושי נוטה לחפש פתרונות בדמות "שעיר לעזאזל" כאשר אין הוא מסוגל להתמודד עם המציאות או שאינו מבין אותה. באירופה של ימי הביניים, הכנסייה הקתולית שלטה ביד רמה, אנשי הכמורה והמלוכה עוררו זעם רב בקרב ההמון, שסבל חרפת עוני ורעב[1].

בתקופה ההיא נטו בני האדם לתלות את כל הרעות החולות בחייהם בדמותה של המכשפה. המכשפה הייתה דמות אשר בקלות ניתן היה להאשימה בקשיי החיים ואף יתרה מכך ניתנה לכך לגיטימציה מצד הכנסיה.

 בשנת 1985 קלטיס יוסף כתב בספרו כי האישה אשר לרוב הואשמה במעשה כישוף הייתה לרוב  מבוגרת, קבצנית או מיילדת[2]. תיאור מסוג זה של מכשפה ממחיש את מציאות העולם באירופה בסוף ימי הביניים[3][4]. הקורבן הנבחר על ידי אירופה אם כן היא האישה החלשה והבורה אשר לא יכולה להגן על עצמה אך גם ככל הנראה אשר הביאה את מזלה על עצמה כפי שהאמינו באותה תקופה. האליטה החברתית באותה תקופה כפי שטען קלטיס בחרה להציג את מבקשות הנדבה כמכשפות על מנת שיוכלו להציג טענה מדוע הם בחורים להימנע מלהציע עזרה. המעמד השליט, בעל כוח ההשפעה הרב, בחר להשתמש במקבצות הנדבות העניות ולנצל את מעמדן הנחות לטובתו, ע"י הצגתן כמכשפות. כך, מצד אחד ניתנת לגיטימציה לא לעזור להן ומצד שני ניתן האישור לרדוף אותן, ובכך להיפטר מ"בעיית העניים".

 דמות האישה השניה אשר הועלתה למוקד היא המיילדת ולא בכדי. אישה אשר אחראית בכפר על ה"הבאת חיים" היא גם זו אשר תואשם ב"מוות". מוות בלידה הינה תופעה שכיחה באירופה[5] כמו

בכל העולם. אין זה מצב נדיר כי יילוד לא ישרוד את הלידה וההורים הפגועים אשר מחפשים אשם פונים לרוב למיילדת אשר משמת פורקן לתסכולם.

 באותה תקופה הרפואה הייתה מורכבת בעיקר מידע  של אנשים על צמחי מרפא שונים, המיילדת כמייצגת הרפואה בוודאי התעסקה רבות עם עשבי מרפא וליקוטם. דבר זה יצר מצב שבו ניתן היה בקלות להאשימה בכישוף בשל הטענה כי הצמחים נועדו לא לריפוי האדם או היילוד אלא לכישוף ואף גרימת מוות[6].

 דמות נוספת אשר הואשמה בכישוף היא אישה אשר הייתה גרה לרוב בפאתי הכפר לבד ונאלצה למכור שיקויי אהבה וקמעות מזל למחייתה[7] דבר אשר ממחיש כי האישה הייתה בעלת ידע בצמחים השונים אשר מהם נעשו השיקויים והקמעות. אישה בודדה זו אשר ניצלה  את יכולותיה היחידות בהבנה של צמחי מרפא על מנת לשרוד ולכלכל עצמה נאלצה להתמודד עם האשמות מצד אנשים אשר ייתכן אף השתמשו בשירותיה בעצמם.

 אלפי נשים הועמדו לדין והוצאו להורג בשל האשמה זו[8], תופעה אשר נתמכה על ידי מנהיגי הכנסייה ביבשת[9].

לקי מפרט כי[10] שינוי התפיסה בחברה ובכנסיה לא נבע בשל סדרת טענות או תגליות אלא בשל שינוי בצורת המחשבה של האוכלוסיה. מאמונה באנימיזם ומסתורין (רוחות רפאים ומכשפות)לאמונה בעולם שבו יש צורך בהוכחות מדעיות להסבר תופעות שונות בחיי היומיום.

אנימיזם מתייחס לאמונה כי לכל עצם דומם יש חיים, רצון, מחשבה ואף נשמה, [11]  אמונה זו תפסה מקום מרכזי באמונה הפאגאנית אשר חלשה על אירופה לפני ואך במהלך עליית הנצרות.

אם זהו פלא אם כן כי המכשפות לעתים אף הואשמו כי הן רוכבות על מטאטא או חפץ דומן אחר, דבר זה מראה את העובדה כי אנשים האמינו כי  ביכולתן להביא לחיים חפץ דומם בזכות כשפיהן.

צרות מחשבה זו הייתה חלק מאונותיהם התפלות של אוכלוסיה באירופה ועל מנת למגרה הכנסייה רצתה להוקיע כל אמונה המקשרת אנימיזם לחיי היומיום על מנת לעביר את הערך כי רק אלוהים ולא אנשים פשוטים יכולים לתת חיים.

רצון הכנסייה לשלוט באמונותיהם ומחשבותיהם של האנשים ביחד עם רצון האוכלוסייה למצוא קורבן למצבם הקשה יצרה סיטואציה שבו האדם החלש ביותר- אישה (לרוב מבוגרת)  נאלצה למצוא את עצמה מואשמת, נרדפת ואף מובאת למיתה וכל זאת בשם האמונה והמוסר.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

ב. בטלהיים, "קסמן של אגדות ותרומתן להתפתחות הנפשית של הילד" תורגם על ידי נורית שלייפמן, מודן, מושב בן שמו,  עמ' 134

י . הוזינחה, "בסתיו ימי הביניים", תרגם אהרון אמיר, מוסד ביאליק, ירושלים

כהן א, פרידמן ד, "אינמיזם:הנפשה", מטח המרכז לטכנולוגיה חינוכית

 

Gordon C.M, " Encounters with the witch: An image of the dark feminine principle in the lives of women", Dissertation Abstracts International: Section B: The Sciences and Engineering. Lecky W.E.H, :History of the rise and influence of the spirit of rationalism in Europe part 1"D.appleton and company, New York


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה