עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית מנהל בית ספר-מורים, שיתוף מורים בקבלת החלטות, תמיכה מצד מנהל בית הספר, כוונות עזיבת מקצוע הההוראה, נשירת מורים, שביעות רצון המורים, שחיקה, איכותני, ראיונות מורים, ראיונות מנהלי בית ספר, אנשי הוראה, כוונות עזיבה (עבודה אקדמית מס. 11842)

‏390.00 ₪

49 עמודים 

עבודה אקדמית מספר 11842

עבודה אקדמית מנהל בית ספר-מורים, שיתוף מורים בקבלת החלטות, תמיכה מצד מנהל בית הספר, כוונות עזיבת מקצוע הההוראה, נשירת מורים, שביעות רצון המורים, שחיקה, איכותני, ראיונות מורים, ראיונות מנהלי בית ספר, אנשי הוראה, כוונות עזיבה

שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי שיתוף מורים בקבלת החלטות ותמיכה מצד מנהל בית הספר על שביעות רצון המורים ועל כוונת עזיבה או נשירה בפועל של מורים?

תוכן עניינים

תקציר

שאלת המחקר

מבוא

סקירת ספרות

תמיכה

תמיכת מנהל

מנהל בית הספר

נוכחות ניהולית של מנהל בי"ס

שביעות רצון בעבודה

השפעת תמיכת מנהל על רמת שביעות רצון

שחיקה

מאפייני וסממני השחיקה

הגורמים לשחיקה

שחיקת מורים

אקלים בית הספר

מנהיגות מעצבת בחינוך

תנאי העבודה

כוונות עזיבה

נשירת מורים

שיטת המחקר

אוכלוסיית המחקר

המשתתפים

כלי המחקר -מתודה

הליך המחקר אופן ניתוח הנתונים

היבטים אתיים

ממצאים מהראיונות

דיון ומסקנות

מסקנות המחקר

השלכות יישומיות לשדה

מגבלות המחקר

כיווני חקירה חדשים הנובעים מהמחקר או ממגבלותיו

ביבליוגרפיה

נספחים תמלולי ראיונות מלאים (טקסט)

תמלול ראיון עם מיכל, מורה שנשרה

תמליל ראיון עם מוטי - מורה בבי”ס

תמליל ראיון עם תמר - מורה בבי”ס ממלכתי

תמליל ראיון עם מירב - מורה פעילה בבי”ס דמוקרטי

תמליל ראיון עם אורי - מורה פעיל בבי”ס דמוקרטי

ראיונות המנהלים

מנהל 1

מנהל 2

מנהל 3

מנהל 4

מנהל 5

מחקר איכותני, ראיונות אנשי הוראה.

עבודה זו עוסקת בהשפעת תמיכת מנהל בית הספר על שביעות רצון המורים, שחיקה, כוונות עזיבה ונשירה בפועל של מורים. שאלת המחקר היא מהן התפיסות של מורים בפועל, מורים שנשרו מהמערכת ומנהלים לגבי תפקיד המנהל בדגש על השפעת התמיכה של המנהל ומימדיה. השפעת התמיכה בחיי היומיום ועל תחושות המורה כלפי בית הספר, שביעות הרצון בעבודה, שחיקה וכוונות עזיבה ונשירה. (הרץ, 2018)

המחקר הינו מחקר איכותני. רואיינו 10 אנשי הוראה: 4 מורים פעילים, מורה לשעבר אחת (שנשרה) ו 5 מנהלי בית ספר . הראיון הינו ראיון חצי מובנה, שכיוון את המרואיינ/ת להתייחס לנושאים הרלוונטיים. בראיון של המורות שפרשו הופיעו גם הסיבות לפרישה, ההרגשה עם ההחלטה, האם וכיצד היה אפשר לדברים להתנהל בצורה אחרת. 

ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם הספרות המקצועית הקיימת בתחום תמיכת מנהל בכלל, שביעות רצון בעבודה ושחיקה ונשירה של מורים במערכת.

המסקנה העיקרית שעולה ממחקר זה, היא שתמיכת מנהל היא בעלת השפעה רבה על שביעות רצון המורים בעבודה, על כוונות עזיבה של המקצוע ונשירה. כמו כן יש בכוחה להפחית את השחיקה ולהגביר את תחושת המסוגלות והמחויבות של המורים כלפי עבודתם. המלצה יישומית אפשרית לעתיד, היא הכנסה או חיזוק של חשיבות תמיכת המנהל בהכשרת מנהלים, תוך מתן כלים יישומיים לביצוע תמיכה זו. בנוסף בקרה על כך, על ידי תשאול מורים בשטח. ניתן גם לתגמל מנהלים של בתי ספר בהם שיעור הנשירה הולך וקטן, כתוצאה מתמיכתם.

​דוגמאות מהראיונות

תמלול ראיון עם מיכל, מורה שנשרה

בעקבות נתוני נשירה מאוד גבוהים של מורים בכלל ובשנות עבודתם הראשונות בפרט, שגורמים ומחריפים את המחסור במורים במערכת החלטתי לחקור את הנושא. חשוב שתדעי שאשמור על פרטיותך ולא אעביר פרטים מזהים שלך. במידה ואת לא מעוניינת לענות על איזושהי שאלה, זו זכותך המלאה.

מעניין אותי לדעת על פרק ההוראה בחייך. האם הוכשרת להיות מורה?

כן, למדתי במכללת "גורדון" בחיפה, ארבע שנים, לימודי תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה, כאשר את ההתמחות שלי עשיתי בלשון העברית במסלול העל יסודי.

בעצם, עוד בהיותי סטודנטית בשנה האחרונה התחלתי לעבוד בבית ספר בעיר מגוריי כמורה מחליפה של מורה שיצאה לשנת שבתון. בתקופת ההחלפה לימדתי לשון בכיתות ז', זה בית ספר שמונה שנתי (א'-ח'), ולאחר שסיימתי את לימודיי וסיימתי את ההחלפה, הוצע לי לחנך כיתה ג' וללמד שפה. עבדתי במשרה מלאה של משרת אם ובהתחלה הייתי חדורת מוטיבציה ומאוד מרוצה. הייתי בטוחה שלמרות שלא כיוונתי את עצמי ללמד בכיתות הנמוכות, זו תהיה הזדמנות לשים רגל בבית הספר וכך אוכל להתקדם.

כלומר לא רצית ללמד בכיתות הנמוכות?

לא ממש. אני יותר מתחברת לילדים בגיל העל יסודי וגם כיוונתי את עצמי לשם במהלך הלימודים, אבל קרה שבבית הספר המשרה שהתפנתה הייתה חינוך בכיתה ג', כמו שכבר אמרתי לך, ונאלצתי לקבל את המשרה הזו על אף שלא ממש רציתי בזה...

דוג' מהראיון עם מוטי - מורה בבי”ס

ש': האם היה לך רצון לנשור מהמערכת באיזשהו שלב?

ת': אני חשבתי פעמים רבות לנשור אבל אני רואה במקצוע שליחות לכן נשארתי! היה לי מקרה עם ילד שחזר מההפסקה כשהוא בועט בילד אחר. כשהערתי לו על זה הוא העיף לכיווני כיסא, צעק עליי 'מורה זבל' ויצא החוצה. עירבתי את היועצת בעניין ומיד קיבלתי טלפון מאימא של הילד ששאלה למה לא אמרתי לה לפני כן שהילד שלה עושה בעיות, כאילו אני אמור לנבא איך הילד יתנהג. הילד עצמו דווקא ידע שהוא עשה משהו לא בסדר והתנצל, אבל כשההורים שלו מתלוננים בפני המורה הוא מקבל מהם לגיטימציה להתנהגות. מאוד נפגעתי מזה ומיחס המערכת כלפיי. ממש חשבתי לעזוב ההוראה לתמיד. אחרי כמה שיחות עם ההנהלה ומפקח ממשרד החינוך החלטתי להישאר ואני לא מצטער על זה היום.

ש: תאר לי בבקשה את עבודתך ויחסיך עם מנהל בית הספר.

ת: העבודה שלי די מגוונת. עצם העובדה שאני מתעסק בריכוז משמעת, בבעיות החברתיות בין מורה לתלמיד, בין תלמיד לתלמיד, מנסה לפתור - משחק על גבול העדינות בין הענישה לבין התיגמול - מציאת דרך בין הילדים הבעייתיים שזקוקים לחום ולטיפה לבין הילדים שצריך להציב להם את הגבולות.

יחסיי עם המנהל טובים.

 מנהל יכול אולי לומר "נושאים רגשיים כבודם במקומם מונח, אבל הם לא בראש מעייניי. אני אתרכז בניהול בית הספר, בשיפור ההוראה והלמידה, ואם יש למורים קשיים רגשיים בעבודתם – שילכו לפסיכולוגית בית הספר, ליועצת, שיפנו לטיפול, שעכשיו משרד החינוך מממן". ה מנהל הרי איננו פסיכולוג, זה לא תחום התמחותו, ויש לו מליון דברים על הראש... זה כמובן נכון, ויחד עם זה, בין שהוא רוצה בכך ובין שלא, ה מנהל הוא מנהיג רגשי בבית ספרו. מעצם תפקידו וכוחו מעורר ה מנהל ציפיות ואכזבות, כעסים, פחדים וכמיהות וגם רגשות לא רציונליים, ובין שהוא רוצה בכך ובין שלא, הוא מתמודד כל הזמן עם מצבים בעלי אופי רגשי. התמודדותו הרגשית נבחנת ללא הרף, מסתכלים עליו ורואים את התייחסויותיו ומגיבים גם להתעלמויותיו. אין דרך לברוח מהתפקיד הזה. אפשר כמובן להתעלם מהממדים האלה של התפקיד, אבל הם לא מפסיקים להתקיים. הם רק נדחים הצדה, עלולים להתפרץ במקומות שונים – וה מנהל חוזר ומוצא את עצמו מופתע מעוצמות רגשיות שלא ידע על קיומן.

דוג' מהראיון עם מנהל 1:

ש': כמנהל בית ספר חשוב לי לדעת עמדתך לגבי נשירת מורים. בעקבות נתוני נשירה מאוד גבוהים של מורים בכלל ובשנות עבודתם הראשונות בפרט, שגורמים ומחריפים את המחסור במורים במערכת החלטתי לחקור את הנושא. חשוב שתדע שאשמור על פרטיותך ולא אעביר פרטים מזהים שלך. במידה ואת לא מעוניין לענות על איזושהי שאלה, זו זכותך המלאה. תאר לי על רצון עזיבת המקצוע ונשירת מורים אם בכלל שנתקלת?

ת: אני נתקלתי כמה פעמים במורים שרצו לנשור אבל אני רואה במקצוע שליחות לכן ניסיתי לשכנע אותם להישאר. כולם נשארו חוץ מאחת שעזבה אחרי שנה אחת .

כמנהל אני מכיר את הבעיות של המורים – הכלכליות, היעדר הליווי וההכוונה – אבל גם את התוצאות הבעייתיות של הנטישה המצערת של חלק זעיר מהם.

חוסר הקביעות והמיומנות של המורים שמתחלפים כל שנים ספורות גורמים נזק. נשארים מורים ותיקים מעטים יחסית, ואלה נשחקים יחד עם המנהלים. בפועל התלמידים נחשפים לכל מיני דמויות שאין להן מספיק עומק מקצועי. אני מאשים את משרד החינוך. המורים הצעירים לא מקבלים הדרכה לא כי המנהלים לא רוצים להדריך אותם, אלא כי אין להם משאבים. משאבים צריך להקצות. התוצאה הרעה היא נשירה של חלק קטן מהמורים אבל עדיין נשירה זה דבר כואב...

מה רמת הנוכחות הניהולית שלך?

ת': אני משתדל להיות נוכח 24/7!

מצאתי מערכת חינוך ששני דברים התבססו בה – חוסר אמון ופחד. מאוד קשה להצמיח דברים טובים במערכת חינוך שרק שואלת מה יקרה אם לא יהיה בדיוק כמו שאני רוצה ואיך אבדוק שבאמת עושים מה שאני מבקשת. במקום כזה קשה להיות יצירתי, גם אם נכנסים אנשים טובים למערכת. ביקשו ממני כמה פעמים חומרים שלי ואני נותנת בשמחה למי שרוצה. לא מעניין אותי קניין רוחני, אני רק מבקשת שמי שלוקח יגיד 'אני מאמין באמונה שלמה שלמורים יש שכל ושהם אמורים להשתמש בו'. אין שום טעם אם זה לא ככה"...

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, סקר לשנת 2019, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, פרסומי למ"ס, לפ"מ, ירושלים (2020)

הרץ, ג'. (2018). חינוך־טיפול בקידום נוער: תפיסה, הלכה ומעשה. הוצאת משרד החינוך.

בן-יהושע צבר, נעמה (עורכת) מסורות וזרמים במחקר האיכותני - תפיסות, אסטרטגיות וכלים למתקדמים. תל אביב, מופת.

Al-Madadha, A., & UNESCO . Out in the Open: Education sector responses to violence based on sexual orientation and gender identity/expression. Paris, UNESCO. p. 54


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏390.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה