עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה סמינריונית צער בעלי החיים, החיות במוסר ובמשפט, תו הארנב, הומניות יחס לבע"ח (עבודה אקדמית מס. 2082)

‏290.00 ₪

29 עמודים

עבודה אקדמית מספר 2082

עבודה סמינריונית צער בעלי החיים, החיות במוסר ובמשפט, תו הארנב, הומניות יחס לבע"ח

 

שאלת המחקר

מהי ההסדרה (רגולציה) המצויה והראויה של הניסויים בבעלי חיים?

 תוכן עניינים

1.מבוא  

שאלות המחקר. 

2.מהי ההסדרה המשפטית של הניסויים בבעלי חיים   

רגולציה בישראל לגבי הניסויים בבעלי חיים בישראל. 

חוק צער בעלי חיים.. 

גבולות האיסור וההיתר, או האיזון בו נוקט הדין 

ניתוח השיקולים המתווים את הראוי והלא-ראוי ותרגומם ללשון של איסור והיתר. 

המשפט המינהלי 

המשפט הפלילי 

3.ההסדרה המשפטית : דרכי הפיקוח וגורמי הפיקוח המרכזיים שקובע הדין 

4. קובלנות ארגונים לזכויות בעלי חיים ביחס להסדרת הניסויים ותשובות הניתנות להן, ככל שניתנות  

ניתוח של סוגיית חשיפת המידע השקיפות של הניסויים בבעלי-חיים, כמנגנון פיקוח. 

קובלנה נוספת והתשובה הניתנת לה. 

משפט משווה : משפט עברי: ניסויים מדעיים בבעלי חיים בהלכה. 

5.עמדתי ביחס למשפט הראוי 

6.סיכום   

ביבליוגרפיה  

 

בעלי-חיים סובלים. לעתים אנו מקלים ראש בסבלם. בעבר טענו, כי בני הגזע השחור אינם סובלים כלבנים או שתינוקות אינם רגישים לכאב כמבוגרים. טענות דומות מושמעות בנוגע לרגישותם של בעלי-חיים. אלו ואלו הן טענות שצמחו על רקע של מערכת-כוחות חברתית וששימשו להצדקת מעשי אכזריות קשים. אנו נוטים גם להתעלם מסבלם של בעלי-חיים אחרים כל-אימת שאינו סבל פיזי טהור. אם אמנם בעלי-החיים סובלים, הרי שליצורים בעלי כושר בחירה ושיפוט מוסרי חובות כלפיהם. אם אין אדם חשוב ממשנהו - לא על רקע של מוצא לאומי, מגדר, תבונה, יופי, מוסריות או מעלה אחרת - כיצד זה נאמר שבעלי-החיים האחרים חשובים פחות בשל היותם ממין ביולוגי אחר? מובן, שלא כל דבר שיגרום סבל לאדם יגרום סבל לשחף. כל יצור וזכויותיו השונות - בהתאם לרצונותיו ולצרכיו.

עריכת ניסויים בבעלי חיים היא פעולה מקובלת כיום והיא מחויבת על פי חוק במחקר ובפיתוח פרמקולוגי.

לשם הסדרת הניסויים בבעלי חיים, בצורה שתמזער את הסבל הנגרם לחיות המעבדה, נחקק בישראל חוק צער בעלי חיים (ניסויים בבעלי חיים). מטרתו של החוק מוצגת בדברי ההסבר להצעת החוק: "למצוא את האיזון המתאים בין הצורך להמשיך ולבצע ניסויים בבעלי חיים כדי לקדם את המחקר והרפואה, ובין הצורך למנוע ניסויים מיותרים ומזעור הסבל הנגרם לבעלי חיים במהלכם".

   האגודות לשמירת זכויותיהם של בעלי חיים (animal rights movements), מתנגדות התנגדות נחרצת להתייחסות אל בעלי חיים כאמצעים בלבד ולא כתכליות. לדעתם, גם לבעלי-חיים יש זהות אישית, חייהם רגשיים, הם בעלי העדפות, ביכולתם לזכור אירועים, וליזום פעולות תכליתיות. הם יוצאים כנגד הניצול של בעלי חיים, לרבות השימוש בהם בניסויים מדעיים, בלא תלות בחישובי תועלת. לפי תפיסתן, העיקרון המוסרי שצריך להנחות אותנו הוא עקרון הכבוד, הקובע שאסור להתייחס אל יצור בעל ערך פנימי כאל אמצעי. הערך הפנימי של בעלי החיים מקנה להם את הזכות (ולנו את החובה) שלא נפגע בהם.

רופאים רבים סבורים שבלא ניסויים בבעלי-חיים לא תיתכן התקדמות בהבנה הבסיסית לגבי החיים, בטיפול במחלות ובהצלת חיים. עם זאת מתגברת הנטייה בקרבם להכיר בהתחבטות המוסרית הכרוכה בניסויים, הריגתן של חיות אל מול הפקת תועלת לאדם. כמעט כל המצודדים בשימוש בבעלי-חיים בניסויים מדעיים, מסכימים שיש להשתדל למנוע את סבל החיות במהלך הניסויים, תוך אימוץ עקרון שלושת ה-R שלוש דרכים כלליות למניעת סבלן של חיות ניסוי) :

  • עידון (Refinement) - כל דרך המשנה את תנאי האחזקה של בעל-החי וטכניקות הניסוי, במגמה למזער את הסבל ואי-הנוחות של החיה במעבדה עד מותה.
  • צמצום (Reduction) - שימוש במספר מינימלי של בעלי-חיים בהליכי הניסוי של מחקר מתוכנן, תוך ניצול בעלי-החיים המשמשים בניסוי גם למחקרים אחרים, כך למעשה למזער את מספר החיות המשתתפות בניסוי. בנוסף לכך, צמצום שיבוא על-ידי שיבוץ חוקרים מנוסים ובכך למזער טעויות.
  • המרה (Replacement) - זו חלופה יחסית, כאשר הניסוי אינו כולל למעשה שימוש בחיה שלמה זו חלופת המרה. שימוש בתרביות תאים במקום בחיות הוא דוגמה להמרה מוחלטת.

אז הרעיון הכללי מאחורי עקרון זה הוא לנסות להימנע בכלל מן השימוש בחיות ניסוי. אם מטרת המחקר אינה מאפשרת זאת אז יש להיזקק למספר קטן של בעלי-חיים, או לבעלי-חיים אשר נהוג לראותם כ"מפותחים" פחות (לדוגמה, חסרי חוליות במקום יונקים). על כל פנים המטרה היא למזער לכאורה את הסבל והאי-נוחות...

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-30 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

 ידין ש'. רגולציה חדשה: מהפכה במשפט הציבורי, הוצאת נבו (2018)

י' כורם, ‏האם יש תחליף לניסויים בבעלי חיים?, מכון ויצמן, מכון דוידסון לחינוך מדעי, 2017

גיל סיגל, עורך, אפרת רם-טיקטין, עורכת משנה, ביו-אתיקה כחול לבן (ירושלים: הוצאת ביאליק והקריה האקדמית אונו

רע"א עמותת "תנו לחיות לחיות" נ' מפעלי נופש חמת גדר בע"מ ואח', פ"ד נא (3) 83

עתמ  – העמותה למען מדע מוסרי נ' הממונה על העמדת מידע לציבור במשרד הבריאות.‏

Tom Regan. The Case for Animal Rights (Routledge, London and New York Liguori, G.; et al. (2017). "Ethical Issues in the Use of Animal Models for Tissue Engineering: Reflections on Legal Aspects, Moral Theory, 3Rs Strategies, and Harm-Benefit Analysis"). Tissue Engineering Part C: Methods. 23 (12): 850–862.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה