עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה סמינריונית מעצר וכבוד האדם (עבודה אקדמית מס. 2203)

‏290.00 ₪

20 עמודים. עבודה מספר 2203

עבודה אקדמית מספר 2203
עבודה סמינריונית מעצר וכבוד האדם

 

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי מעצר וכבוד האדם?


 

א. דיני המעצרים לפני קבלת חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו: 1. כללי; 2. מעצר לפני הגשת כתב-אישום; 3. מעצר לאחר הגשת כתב-אישום. ב. דיני המעצרים לאור חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו: 1. כללי; 2. ראיות-לכאורה; 3. עילות המעצר. ג. סיכום.

 

הענקת מעמד חוקתי לזכויות האדם משפיעה גם על המשפט הפלילי המהותי, כגון בתחומי עקרון החוקיות, דרכי הענישה והרשלנות הפלילית. אך עיקר השפעתה הוא על זכויות חשודים ונאשמים בהליך הפלילי. מתוכן אתמקד בזכות לחירות ובביטויה בדיני המעצרים.

המשפט הפלילי המנדטורי, שנקלט במשפטנו מכוח סעיף 11 לפקודת סדרי השלטון והמשפט, הוריש לנו את עקרון-היסוד שעל-פיו אין להרשיע ולהעניש אלא את מי שאשמתו הוכחה מעל כל ספק סביר. עיקרון זה משתקף באימרה הידועה, כי מוטב שעשרה אשמים יזוכו מאשר חף מפשע אחד יורשע. מעיקרון זה נגזרת חזקת החפות, ובעקבותיה הגבלת המעצר למקרים שבהם הוא נדרש לקיום המשפט. מעיקרון זה נובעות גם הזכויות הדיוניות של הנאשם, המבטיחות לו משפט הוגן, וביניהן זכות השתיקה, החיסיון מפני הפללה עצמית, ופסילת הודאה שלא ניתנה מרצון חופשי.

הגם שבמדינת ישראל לא כוננה חוקה, חלה במשפטנו המינהלי מהפכה לעומת המשפט

המנדטורי. בית-המשפט העליון בפסיקתו הנחיל לנו את זכויות האדם. נקבעה נוסחת איזון, שעל-פיה אין לפגוע בזכות-יסוד אלא אם מימושה יגרור פגיעה של ממש באינטרסים חשובים, והסתברות הפגיעה היא בדרגה של ודאות קרובה, או למצער אפשרות סבירה.

שיקול הדעת של הרשויות המינהליות הוגבל גם כאשר החוקים המסמיכים לא כללו כל הגבלה ואף דיברו בלשון "שיקול-דעת מוחלט". נפסק כי נוסף על חובת הרשות לפעול בגדר סמכויותיה ולשקול שיקולים רלוונטיים, ושיקולים אלו בלבד, עליה להפעיל את שיקול-דעתה בשוויוניות ובסבירות.

גישת הפסיקה במשפט הפלילי היתה שונה. בתחום זה, באיזון בין זכויות האדם לבין האינטרס הציבורי, ניתנה בפסיקתם של רוב שופטי בית-המשפט העליון עדיפות בולטת לאחרון. חירותו של הנאשם האינדיווידואלי הוכפפה לעניין הציבורי להילחם בעבריינות.

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

 

אבי פורג וגלאון קפלנסקי, "הליכי מעצר לפני הגשת כתב אישום בבית-משפט השלום - מחקר שדה", פלילים ג עמ' 297.

דברי השופט קדמי בבש"פ 5248/95 סוסן נ' מדינת ישראל (לא פורסם) ;

דברי השופט חשין בבש"פ 2182/95 מדינת ישראל נ' מהאג'נה, פ"ד מט (2) 227.

 

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:


שדה אימייל הינו חובה