עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית אמנת ג'נבה אכיפתה ופירושה (עבודה אקדמית מס. 2397)

‏290.00 ₪

34 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 2397
עבודה אקדמית אמנת ג

 

שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי אמנת ג'נבה אכיפתה ופירושה?

 

תוכן עניינים

א. מבוא. ב. אכיפת משפט בינלאומי הסכמי. 1. הבסיס להלכת סמרה ; 2. היקף ההלכה האנגלית שאומצה בפסק-דין סמרה ; 3. תחולת ההלכה האנגלית בישראל ; 4. אמנות שאינן ניתנות לאכיפה אוטומטית (executing-self non) ; ג. פרשנות אמנת ג'נבה. 1 . גירוש וסעיף 94 לאמנה ; (א) פסק-דין עוואד ; (ב) פסק-דין קוואסמה ; (ג) פסק-דין נזאל ; (ד) פסק-דין עפו ; 2. החזקת עצירים מנהליים מחוץ לשטח המוחזק ; 3. תחולת האמנה ; 4. אמנת ג'נבה - איזו גישה פרשנית?; ד. סיכום ומסקנות.

 

 

הסכמי אוסלו וקהיר עשויים להביא לידי סיום פרק חשוב בתולדותיו של בית-המשפט העליון : ביקורתו כבג"צ על פעולות צה"ל בשטחים המוחזקים. עם השינוי במעמדם הפוליטי של השטחים יחול שינוי גם במעמדם המשפטי, וחלק מפסיקתו של בית-המשפט העליון הנוגעת לשטחים עלול לאבד את חשיבותו היישומית. אולם גם אם ביקורת בג"צ על פעולות הרשויות בשטחים תיחשב בבוא היום כאפיזודה חולפת, יש עניין רב בניתוח העמדות שנקט בית-המשפט בהפעלת ביקורת זו. מטרת חיבורי זה היא לנתח את עמדתו של בג"צ בסוגיות הקשורות לאמנת ג'נבה IV.

ניסיון של עותר מן השטחים לבסס טענה בעתירתו לבג"צ על אמנת ג'נבה IV מעלה שלוש בעיות נפרדות 1 :

 

(1) בעיית התחולה : האם אמנת ג'נבה חלה על פעולותיה של ישראל בגדה המערבית ובחבל-עזה ? שאלה זו מתעוררת, מכיוון שממשלת ישראל העלתה את הטענה כי לאור ניסוחו של סעיף 2 לאמנה אין היא חלה על שטחים שלא היו בריבונותן של ירדן ושל מצרים בשעה שנתפשו על-ידי צה"ל בשנת 19672. העמדה הרשמית של הממשלה במשך תקופה ארוכה היתה, שהגם שהאמנה איננה חלה, תכבד מדינת ישראל את הוראותיה ההומניטריות3.

 

(2) בעיית האכיפה הפנימית: בהנחה שאמנת ג'נבה אכן חלה על פעולות צה"ל בשטחים, האם ניתנות הוראותיה לאכיפה בבית-משפט פנימי של מדינת ישראל ? שאלה זו מתעוררת מכיוון ששיטת המשפט בישראל איננה מכירה בקליטה ישירה של המשפט הבינלאומי ההסכמי לתוך משפט המדינה ; בעוד שכללי המשפט הבינלאומי המנהגי נחשבים כחלק מן המשפט הפנימי המחייב כל עוד איננו עומד בסתירה לחקיקה, כללים שמקורם בהסכמים בינלאומיים - דהיינו: כללי המשפט הבינלאומי ההסכמי - אינם נקלטים בשיטת המשפט, אלא אם עברו אימוץ פרלמנטרי4.

 

(3) פרשנות האמנה: מהי משמעות ההוראה שהעותר מבקש להישען עליה, והאם היא אוסרת את הפעולה שהוא תוקף ? ברור, שאין חובה על בית-המשפט להכריע בשאלה זו אלא אם ניתנות תשובות חיוביות לשתי השאלות הראשונות. עם זאת, בית-המשפט נזקק לא פעם לשאלת הפרשנות, הגם שקבע כי האמנה איננה אכיפה בבתי-משפט פנימיים.

שתי השאלות הראשונות נדונו בהרחבה בספרות המשפטית5. השאלה הראשונה - שאלת התחולה - מעולם לא הוכרעה בפסיקה, אם כי יש כמה אמרות-אגב המתייחסות אליה6. המצב שונה לגבי השאלה השנייה, שאלת האכיפה הפנימית, שלגביה נקט בית-המשפט העליון עמדה ברורה. נקבע לא-אחת, שהוראותיה של אמנת ג'נבה - או ליתר דיוק : אותן הוראות באמנה שנדונו - אינן משקפות את המשפט הבינלאומי המנהגי, ולכן היות שהאמנה לא עברה אימוץ פרלמנטרי אין היא אכיפה בבתי-המשפט, גם אם היא חלה בשטחים ומחייבת את מדינת ישראל במישור הבינלאומי7. תיזות שלפיהן ניתן לראות באמנת ג'נבה אמנה המבטאת היום את המשפט הבינלאומי המנהגי או שיש לאוכפה גם אם היא נשארת בגדר משפט בינלאומי הסכמי, נדחו על-ידי בית-המשפט8.

מכיוון שנקודת-הכובד של חיבור זה היא פסיקת בג"צ, ולא המשפט הבינלאומי, ומכיוון שבג"צ מעולם לא התיימר לפסוק סופית בשאלת התחולה - לא אעסוק בשאלה זו כשאלה נפרדת, אך אתייחס אליה בפרק שעניינו פרשנות האמנה. את הפרק הראשון אקדיש להנחת-היסוד העומדת מאחורי גישת בית-המשפט בשאלת האכיפה והיא, שההלכה הכללית המחייבת הבחנה בין משפט בינלאומי מנהגי לבין משפט בינלאומי הסכמי תקפה כאשר מדובר בשטחים הנתונים למשטר של תפישה לוחמתית. בפרק השני אנתח את הפסיקה המפרשת את אמנת ג'נבה, כאשר מטרתי היא למצוא את שיטת הפרשנות שבית-המשפט נזקק לה. הפרק השלישי, והאחרון, יוקדש לדיון במסקנות העולות מן הפרקים הראשונים.

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

 

 - Government Military Israeli of the Problems and Concepts Legal" Shamgar .M

43 -31. 13 Government Military "Stage Initial The.

 

נ' בר-יעקב "תחולתם של דיני המלחמה על השטחים המוחזקים" משפטים יט 831.

 

ר' לפידות "מקומו של המשפט הבינלאומי הפומבי במשפט הישראלי" משפטים יט 807.

 

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:


שדה אימייל הינו חובה