עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה בנושא מתנה דרך חשבון בנק משותף, הקניית מתנה, בנקאות, חוק המתנה (עבודה אקדמית מס. 2430)

‏290.00 ₪

31 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 2430

עבודה בנושא מתנה דרך חשבון בנק משותף, הקניית מתנה, בנקאות, חוק המתנה

שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי מתנה דרך חשבון בנק משותף?

תוכן עניינים

א. מבוא.

 ב. פתיחת חשבון-בנק משותף לצורך מתנה.

 ג. פתיחת חשבון-בנק משותף והתחייבות לתת מתנה.

 ד. השתכללות המתנה והקנייה דרך חשבון-בנק משותף.

 ה. האם מתנה דרך חשבון-בנק משותף מהווה חריג לכלל של אי-הדירות המתנה?

 ו. חשבון-בנק משותף ושיתוף.

 ז. חסכון-בנק משותף ומתנה מחמת מיתה.

 ה. חשבון-בנק משותף ומתנה בין בני-זוג או לבן-זוג אחד.

 ט. כספת משותפת בבנק.

 י. דברי סיכום.

נקודת-המפגש העיקרית בין דיני-המתנה לבין דיני-הבנקאות היא המתנה דרך חשבון-בנק משותף. השאלה האם ניתן להקנות מתנה באמצעות פתיחת חשבון-בנק משותף העסיקה את בתי-המשפט בארץ ונדונה בהרחבה גם בספרות. חלק גדול של הבעיות הכרוכות בשימוש בחשבון-בנק משותף מתעורר במקרה של מתנות.

טבעי הוא, כי חשבון-בנק יכול לשמש אמצעי לביצוע מתנה : נותן המתנה מפקיד כספים בחשבונו של המקבל, ואז המתנה מקוימת כאשר נודע למקבל עליה ואין הוא דוחה אותה. הנותן יכול גם לתת למקבל ייפוי-כוח להוצאת כספים מחשבונו, אך יהיה אז צורך בהוכחה חד-משמעית כי אכן התכוון הנותן לתת מתנה. במקרים כגון אלה השימוש בחשבון כאמצעי להעברת מתנת-כספים לא משפיע על מהות העסקה, והבעיות המשפטיות העשויות להתעורר לא נעוצות בטיבו המשפטי של חשבון-הבנק.

לעומת זאת, כשנפתח חשבון-בנק משותף, וצד אחד מתכוון להעניק באמצעותו מתנה (או מתנות) לצד האחר, אזי מהותו של חשבון-בנק משותף משתזרת עם הבעיות האינהרנטיות למימוש המתנה.

הבעיות המעשיות מתעוררות בדרך-כלל לאחר מותו של אחד מבעלי החשבון המשותף, כאשר נוצרת מחלוקת בין בעל-החשבון שנותר בחיים לבין היורשים. בדרך-כלל בעל-החשבון הנותר בחיים טוען, כי הוא הבעלים של הפיקדון, כולו או מקצתו, בהתבססו בין היתר גם על סעיף ההיוותרות בחיים, הנמצא בטופס הבקשה הסטנדרטי לפתיחת חשבון שעליו חותמים בעלי-החשבון.

לעומתו טוענים מנהל-העיזבון והיורשים, כי החשבון צריך להיות כלול בעיזבונו של הנפטר. לדבריהם, אפילו אם יטען הטוען כי לפנינו מתנה שהנפטר נתן או שהתכוון לתת עוד בהיותו בחיים, הרי שמדובר במתנה אשר אמורה היתה להיות מוקנית לאחר מותו של הנותן, ובתור שכזאת בטלה מכוח הוראתו של סעיף 8(ב) לחוק הירושה.

פעמים נוצר הרושם, כי הבעיות נוצרות משום שלבעלי-החשבון המשותף עצמם לא היה מושג ברור על כוונתם, ולכן השאירו במכוון מקום לספקות. במצבים מעין אלה, פתיחת חשבון-בנק משותף יכולה להעניק הרגשה של שקט מסוים, של הסדר סמוי הדוחה את פתרון הבעיות למועד מאוחר יותר, כאשר אחד הצדדים כבר לא יהיה בין החיים.

הדברים אמורים במיוחד כאשר מתכוונים לתת מתנה באמצעות חשבון-בנק משותף. מצד אחד, למקבל יש הרגשה של שיתוף בחשבון (הגם שאליבא דכולי עלמא פתיחת חשבון-בנק משותף יכולה למלא מטרות שונות4); ומן הצד האחר, לנותן יש הרגשה בו-זמנית של נתינה והמשך החזקה בבעלות על החשבון.

על-אף שכל אחד מן הצדדים יכול עקרונית למשוך את הפיקדון כולו, הרי שלכל אחד מן הצדדים ברור כי האחר לא יעשה מעשה מעין זה כל עוד הוא - הצד הראשון - בחיים.

ואם כך הדברים, עולה מאליה השאלה, האם לאמיתו של דבר לא התכוונו בעצם למתנה מחמת מיתה.

בחשבון-בנק משותף ישנו צד נוסף, והוא הבנק, עם טופס פתיחת החשבון, המוכן מראש. מטרתו העיקרית של טופס זה היא להעניק הגנה לבנק עצמו. למרות ההצעות השונות, לא הורגש עד כה רצון אמיתי מצד הבנקים לנסות להציע ללקוחות חלופות שונות שיש בהן נפקות משפטית ליחסים של בעלי-החשבון המשותף בינם לבין עצמם ; שהרי ישנם מקרים אשר בהם הצדדים ידעו בבירור מה רצונם וחשבו בתמימות כי אכן הם מממשים את רצונם בצורה חוקית הולמת, אך למרות זאת מסתבר שלעתים "הוא לא הצליח להלביש על רצונו צורה חוקית מתאימה"5.

כאמור, מרבית הבעיות הקשורות עם המתנה וחשבון-הבנק המשותף נוצרות לאחר מותו של אחד מבעלי-החשבון (ואכן, בטופסי הבנק שעליהם חותמים הצדדים עם פתיחת החשבון מופיע בדרך-כלל סעיף "היוותרות בחיים"6, שעל משמעותו נדון בגוף החיבור), אולם אין להתעלם מן הבעיות העשויות להתעורר גם כששני הצדדים עודם בחיים. אגב, קביעה שאכן היתה הקניה, דהיינו: שהמתנה הושלמה כבר בחיי הנותן והמקבל, עשויה לחסוך בעיות של פרשנות מסובכת כאשר נפטר אחד מבעלי-החשבון.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

מאיר חת הבנקאות בישראל במנהרת הזמן : הוצאת ראובן מס    

אסתר חיות "גבולות המשפט", ספר אדמונד לוי 

ד' ניימן ,"גורלו של חשבון-בנק משותף לשני בני-זוג במות אחד מהם" משפטים י

ר' בן-אוליאל, "חשבון-בנק משותף - הערכה ביקורתית" 

R Ben Oliel "The juridical nature of the bank depositor relationship" Isr. Law Rev. 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה