עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה על חוק השכירות, תיקון לחוק השכירות 2017, "חוק שכירות הוגנת", שכירות ושאילה, רגולציה על שכירות, תיקון החוק, קודקס, משפט משווה (עבודה אקדמית מס. 3457)

‏290.00 ₪

34 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 3457

עבודה על חוק השכירות, תיקון לחוק השכירות 2017, "חוק שכירות הוגנת", שכירות ושאילה, רגולציה על שכירות, תיקון החוק, קודקס, משפט משווה

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי בדיני הקניין -חוק השכירות והשאילה ומהו הדין המצוי והרצוי?

תוכן עניינים

מבוא    

חוק השכירות והשאילה

יסוד השימוש בשכירות

תיקון לחוק השכירות 2017 – "חוק שכירות הוגנת"

חוזה השכירות – רמת הפירוט גבוהה יותר

הגדרה של "דירה ראויה למגורים"              

תיקון פגמים וליקויים    

פטור לשוכר מתשלום דמי תיווך וביטוח מבנה – חוק השכירות החדש             

הגבלת גובה הערבות        

מגבלות על מימוש הבטוחות         

הארכות חוזה וסיום מוקדם         

אי התאמה של המושכר  

מאמר של לוין-שנור ופרוקצ׳יה על תיקון חוק השכירות

דין רצוי: הקודקס האזרחי החדש ביחס לשכירות ושאילה   

משמעות סעיף 15 לחוק השכירות והשאילה            

יישום סעיף 15 לחוק השכירות והשאילה   

עשיית עיסקות בזכות השכירות והעברת מקרקעין מושכרים              

דמי השכירות     

יצירת קשר השכירות ע"י רישום במרשם המקרקעין             

סיומה של השכירות         

משפט משווה     

ארצות הברית    

שכירות בגרמניה

סיכום   

ביבליוגרפיה       

עבודה זו עסקה בדיני קניין, בחוק השכירות והשאילה והודגש הדין המצוי והרצוי.

הזכות לדיור נאות הוכרה במשפט זכויות האדם הבין לאומי, ומעוגנות באמנות בינ"ל רבות ובמיוחד בסעיף 11(1) לאמנה הבין לאומית בדבר זכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות[1], שישראל צד לה. במדינות שונות מתערבת המדינה בדרכים מגוונות להבטחת דיור בר השגה. באנגליה ובאירלנד המדיניות הממשלתית ממליצה כי 20% מהדירות החדשות בכל האזורים יהיו דיור בר השגה. בצרפת קובע חוק, כי בכל מקום במדינה לפחות 20% מהדירות יהיו דיור בר השגה. רשות מקומית שאינה עומדת ביעד נדרשת לשלם פיצויים. באזורים שונים של ניו-יורק מחייבים כי פרויקטים גדולים יכללו לפחות 30% דיור בר השגה. בלונדון הדרישה עומדת על 35%-50% דיור בר השגה בכל בניה חדשה. בחבל הבאסקים בספרד נקבע כי באזורים העוברים הליכי עיור יכללו דיור בר השגה בהיקף של 75%. בהולנד 30% מהדירות הן מאגר של דיור ציבורי מוזל[2].

תיקון חוק השכירות 2017 - חוק שכירות הוגנת הוא תיקון לחוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971, שנכנס לתוקף ב-17 בספטמבר 2017. התיקון נועד להגן על זכויותיהם של שוכרים בישראל, ולהבטיח ששוכרים יהיו מסוגלים לשכור דירות במחירים סבירים ובתנאים הוגנים.

התיקון קבע מספר שינויים משמעותיים בחוק השכירות, כגון:

הגדלת תקופת השכירות המינימלית ל-3 שנים: התיקון קבע כי תקופת השכירות המינימלית בהסכמי שכירות חדשים היא 3 שנים. תקופה זו נועדה להגן על שוכרים מפני פינוי פתאומי, ולהבטיח להם ודאות ויציבות.

הגבלת עליית שכר הדירה: התיקון קבע כי עליית שכר הדירה בשנה הראשונה לחוזה השכירות לא תעלה על 2%, ובשנים הבאות לא תעלה על 5%. הגבלה זו נועדה למנוע מנפילה ביכולת השכירות של שוכרים.

חובת ביטוח מפני נזקי אש: התיקון קבע כי משכירים חייבים לבטח את הדירות שלהם בביטוח מפני נזקי אש. ביטוח זה יגן על שוכרים במקרה של שריפה בדירה.

חובת הודעה מוקדמת לפינוי: התיקון קבע כי משכירים חייבים להודיע לשוכרים לפחות 60 יום לפני פינוי הדירה. הודעה מוקדמת זו נועדה לתת לשוכרים זמן מספק כדי למצוא דירה חדשה.

במדינת ישראל, שבה אין חוקה כתובה, ולא חוק יסוד המגן על זכויות חברתיות, מוגנת הזכות לדיור רק באופן חלקי על ידי חוק יסוד: כבוד אדם וחירותו[3]. בבית המשפט העליון, נקבע כי היעדר קורת גג עולה כדי פגיעה בכבודו של האדם. ביהמ"ש העליון פסק כי לכל אדם זכות לבחור את מקום מגוריו וכי הוצאתו הכפויה של אדם מביתו פוגעת בכבודו[4]. עם זאת, חשוב לזכור כי בהיעדר עיגון מפורש של הזכות לדיור נאות בחוק יסוד או בחוקה, אין בכוחו של ח"י: כבוד האדם וחירותו, כפי שפרש אותו ביהמ"ש, כדי להגן על מלוא היקפה של הזכות לדיור, המחייבת רמה נאותה של דיור ולא רק דיור בסיסי. בישראל אין מדיניות דיור ברורה, המעוגנת בחקיקה, ולכן לאדם מחוסר דיור אין על פי רוב עיגון חוקי שיאפשר לו לעמוד על זכויותיו.

פרקי העבודה יפרטו את נושא : שכירות מקרקעין לאור חוק השכירות והשאילה , תהיה סקירה ספרותית על חוק השכירות והשאילה, תודגש משמעות סעיף 15 לחוק השכירות והשאילה, יהיה פרק על יישום סעיף 15, תהיה סקירה של משפט משווה, יהיה דיון על דין מצוי ורצוי של סעיף 15 ושל חוק השכירות והשאילה בכלל.

כמו כן יידונו הנושאים הבאים:

יסוד השימוש בשכירות, משמעות סעיף 15 לחוק השכירות והשאילה, יישומו של סעיף 15 לחוק השכירות ושאילה, עשיית עסקאות בזכות השכירות והעברת מקרקעין מושכרים, דמי השכירות יצירת קשר השכירות ע"י רישום במרשם המקרקעין וסיומה של השכירות.

מצגת שכירות, שכר דירה, חוק השכירות, העדר מדיניות שכירות לטווח ארוך, יוקר המחיה

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

חוק השכירות והשאילה

שמואל רויטל, איל ד.מאמו דיני התכנון והבניה (עוקדן), הוצאת סדן. (‏2024)

רונית לוין-שנור ויובל פרוקצ׳יה "עוד על חוק השכירות ההוגנת (חוק השכירות והשאילה (תיקון)" משפטים על אתר יב

ד"ר יאיר ברק מקניין הכלל לרכוש הפרט. כרך ב'. הוצאת מוסד ביאליק (2023)

בנימין שלומית העדר בטחון דיורי בישראל. הוצאת הקבוץ המאוחד (2022)


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה