עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון גז טבעי - התפתחות היסטורית ענף הגז הטבעי בישראל (עבודה אקדמית מס. 3864)

‏290.00 ₪

33 עמודים.

סמינריון גז טבעי - התפתחות היסטורית ענף הגז הטבעי בישראל

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי גז טבעי?

תוכן עניינים

מבוא:. 4

התפתחות היסטורית בענף הגז הטבעי בישראל משמעויות כלכליות ואסטרטגיות.. 5

התפלגות ההכנסות ואישוויון חלוקת הכנסות.. 8

אי שוויון. 11

אמצעים וגורמים ארוכי טווח.. 11

חסכון כתוצאה מההתקדמות הטכנולוגית.. 12

השקעה ותשתיות.. 12

שיעור ההשתתפות בכוח העבודה.. 12

העסקת עובדים זרים בלתי חוקיים.. 12

אמצעים וגורמים ישירים.. 13

מערכת המיסוי הישיר. 13

מערכת המיסוי העקיף. 13

שכר מינימום.. 14

חוקים ותקנות.. 14

צמיחה לא מאוזנת ו "Digital Divide". 15

הגז הטבעי ושווקים פיננסיים מתעוררים.. 16

ייצור חשמל. 16

חימום.. 17

תדלוק מכוניות.. 17

דישון. 18

תעופה.. 18

מימן. 18

בישראל . 18

גז לייצוא או לתושבי ישראל?. 23

ביבליוגרפיה.. 28

למשבר הקורונה יש השפעה ניכרת על הכלכלה ועל שוק הגז ברמת המאקרו. ברמת המיקרו עובדים רבים הוצאו לחל"ת ולא שולמה משכורתם או ששולמה באיחור. קבוצת תשובה שמחזיקה בחלק ניכר משוק הגז נכנסה למצוקה כלכלית בשל המשבר. בזמן האחרון חלה התפתחות היסטורית במפת האנרגיה של ישראל. התגלה מאגר גז גדול בקידוח "תמר 1" ( 90 ק"מ מערבית לחוף חיפה) וגילוי גז טיבעי בקידוח דלית 1 ( 60 ק"מ מערבית לחוף חדרה). הפוטנציאל של קידוח זה עדיין נמצא בבדיקה. גילויים אלה מצטרפים לגילויי גז קודמים בים התיכון מול חופי ישראל, למן גילוי מאגר הגז הטבעי הגדול הראשון  מערבית לחוף אשקלון. על פי אומדנים של מגלי הגז, כמות הגז באתר תמר 1 גדולה לפחות פי שלושה מכמות הגז שהתגלתה בעבר מול חופי אשקלון ואשדוד (אתר ים תטיס) וערכו של הגז מוערך בכ-15 מיליארד דולר. בעקבות דיווחי החברות על גילוי הגז בקידוח תמר 1, עדכן שר התשתיות בנימין בן אליעזר את חברי הממשלה: "אנחנו עדים לרגע היסטורי שלא לומר מכונן עבור משק האנרגיה בישראל". הוא הוסיף: "אם אכן קידוח תמר יפיק את הכמויות עליהם מדובר, אזי התלות של מדינת ישראל בספקים אחרים תפחת, אך לא תיעלם לחלוטין". 
     הגז הטבעי נוצר מחומר אורגני, על ידי בקטריות, והוא תערובת של גזים, שהמרכיב העיקרי בה הוא מתן. המקור לחלק ניכר מהחומר האורגני באזורנו הוא סחף קדום של נהר הנילוס בים התיכון. בנתיב הסחף מצויים גם מאגרי גז גדולים מול חופי מצרים ורצועת עזה. גילויי הגז מול חופי ישראל מתאפשרים הודות לטכנולוגיות חדישות לקידוחים עמוקים בים, אך עלותם גבוהה. כך למשל, עומק המים באתר דלית מגיע ל-1,200 מטר והקידוח מתוכנן להגיע לעומק של 3,700 מטר. אומדן העלות של קידוח זה הוא כ-50 מיליון דולר. 

כמה סוגיות הקשורות לייצור גז טבעי במים הכלכליים הבלעדיים EEZ של ישראל, עדיין חסרות ניתוח מעמיק ואימוץ החלטות הולמות. לחלק מהסוגיות הללו יש השלכות אסטרטגיות כלכליות ופוליטיות, וחשוב שיישקלו ביסודיות, בייחוד לאור העובדה שהן מצויות בענף המחייב מדיניות ארוכת טווח ומסגרת עבודה חוזית עם טווחים של 15 שנים ויותר.
 בחינת מדיניות הממשלה בנושא הגז הטבעי נדונה במסגרת ועדה ביןמשרדית בראשות שאול צמח, מנכ"ל משרד האנרגיה והמים, אשר הגישה את המלצותיה לממשלה בקיץ. חלק מההמלצות עסקו ביחס שבין הייצוא לצריכה בישראל. עם זאת, הן לא הציעו סדרי עדיפויות לשווקים החיצוניים ובכל מקרה הן לא אומצו על ידי הממשלה[1].
 יתר על כן, בוויכוח על סדר העדיפות של השווקים, גם אם היה המחיר שישלמו כל הקונים החיצוניים זהה, עדיין חשוב לשקול את ההיבטים הגיאואסטרטגים. זאת יכולה לעשות בעיקר הממשלה עצמה, עם עזרה חלקית של יועצים מהמגזר הפרטי. לא ברור אם תהליך מעין זה אכן התקיים בממשלה, ולא ברור גם באיזו מידה הממשלה רשאית לבקש או להנחות את המגזר הפרטי לייצא ישירות לשווקים מסוימים. שוב, דברים אלה נאמרים מתוך הנחה שההכנסות נטו שיקבלו מפיקי הגז והממשלה בישראל משווקים פוטנציאלים שונים תהיינה שוות.
 חברת וודסייד האוסטרלית מצד אחד, והשותפות שמרכיבה את החברה האמריקנית נובל אנרג'י בע"מ ואת החברות הישראליות דלק קידוחים בע"מ, אבנר בע"מ ורציו בע"מ מצד שני, הכריזו ב3 בדצמבר על כך שהגיעו להסכם עקרונות. על פי הסכם זה, חברת וודסייד פטרוליום בע"מ תרכוש זכויות בשווי 30% בשדה הקידוח 'לוויתן', שמכיל לפי ההערכות 17 טריליון רגל מעוקב של גז טבעי ברהפקה. החברות הוסיפו, כי בכוונתן לחתום על הסכם מלא.
 חברת וודסייד, על פי עדותה, תעסוק בגז טבעי מעבר לגז שיסופק לישראל ובהנזלה שלו. חברת נובל אנרג'י תמשיך להיות המפעיל של פרויקט הגז המיועד לישראל. חברת וודסייד הכריזה בנוסף שלוח הזמנים לתשלום עבור 30 האחוזים שתרכוש, יהיה תלוי בחקיקה הישראלית שתתיר יצוא של גז טבעי. אם ההסכם המלא של וודסייד ושותפותיה יגיע לכלל חתימה, הרי ששתי חברות זרות, וודסייד ונובל, יחזיקו ב60% מהזכויות של שדה הגז לוויתן[2].

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

עדי בן ישראל וארז וולברג, ‏"מחירי שותפות קידוח הגז יכולים לזנק ב52%103% נוספים"

סיון איזסקו וליאור גוטמן, עכשיו זה רשמי: במאגר לוויתן יש 453 מיליארד מ"ק גז טבעי 

Miller, Rich; Loder, Asjylyn; Polson, Jim. "Americans Gaining Energy Independence". Bloomberg.

A Fischer "Shale Gas Industry" Financial Times 

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה