עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון טרור גרילה (עבודה אקדמית מס. 4821)

‏290.00 ₪

27 עמ'.

סמינריון טרור גרילה

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי טרור גרילה?

מבוא היסטורי

 

מלחמת העולם השניה הביאה גיאות גדולה של לוחמת גרילה. מצוקתו של היטלר דמתה לזו של נפוליאון בכך שכוחותיו היו פזורים על פני כל אירופה, ועורקי התקשורת והאספקה היו מתוחים ופגיעים מאד. כפי שקרהה לנפוליאון כך גם לגרמנים – לא היו די כוחות לקיים שליטה מלאה על כל השטחים הכבושים מצד אחד ולהשמיד את ריכוזי הפרטיזנים מן הצד השני. למעשה היה משקלן של הכוחות הפרטיזניים מדיני והם שהביאו להקמת ממשלות קומוניסטיות (יוגוסלביה, אלבניה) או גרמו למלחמת אזרחים ממושכת (יוון, פיליפינים). המעצמות הקולוניאליות באירופה נחלשו ביותר במלחמה ובכך החלו המושבות במאבקיהם לעצמאות. מכיוון שאותן קולוניות לא היו בעלות צבא מסוד ר הלוחמה היתה בסגנון הגרילה – מלחמת מעטים מול רבים, מלחמה של קבוצות קטנות, בחשאי כנגד צבא סדיר ומסורבל (לקויר).

במהלך שנות ה70- וה80- חלה גיאות בטרור באיטליה, בספרד ביפן, בגרמניה ובמספר ארצות (בעיקר בדרום אמריקה). רוב הקבוצות הפועלות ראו עצמן כקבוצות גרילה הלוחמות למען מטרה נעלה לטובת הכלל. תחיית הטרור באיטליה זכתה לסיקור נרחב בעולם כולו בעקבות חטיפתו ורציחתו של הפוליטיקאי האיטלקי החשוב אלדו מורו (ראה בהמשך). יפן הוציאה מתוכה את הצבא האדום שפעל בעיקר עם קבוצות הטרור הפלשתיניות ובכלל המזרח התיכון ובגרמניה קבוצת באדר מיינהוף שמטרתה היתה להפיל את המשטר בגרמניה (בשלב ראשון). גם בספרד היו אלה פעולות גלויות בעיקר של הבסקים שלחמו למען שאיפות לאומיות כשהם רואים עצמם כלוחמי גרילה בעוד היו כאלה שראו בהם טרוריסטים. את האלימות של קבוצות אלה (ETA) אפשר להסביר על רקע חששות ספציפיים של הבסקים מפני אובדן זהותם הלאומית בהיותם מיעוט במחוזותיהם ההיסטוריים כיום. מצד שני, כפי שהוכח בתחום הפוליטי, הטרוריסטים הם מיעוט קטן במחנה הלאומני (קופרמן, טרנט). הטרור בארגנטינה מוגר במידה רבה בשלהי שנות ה70- בגל של דיכוי עקוב מדם בו ניספו לא רק טרוריסטים (לוחמי גרילה) רבים, אלא גם אנשים רבים שאינם קשורים ללוחמה. אכזריותם של חברי הארגונים הביאה לרציחות של אנשים תמימים שבמקרה היו עדים להכנות חברי הקבוצה לפעולות מסוימות. 

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 


עברית

איביינסקי, ז. הטרור האישי - הרעיון והמעש. הוצאת הקיבוץ המאוחד.

 

אנציקלופדיה "אנכרטא"  תקליטור.

 

הארט, לידל ב.ה.  "לוחמת גרילה", בתוך: מערכות, 258-259. עמ' 43-47.

 

הרכבי, י.  מלחמה ואסטרטגיה. הוצאת "מערכות", משרד הביטחון – ההוצאה לאור.

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה