עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון משאב הגז הטבעי שווקים פיננסיים (עבודה אקדמית מס. 8295)

‏290.00 ₪

29 עמ'.

סמינריון משאב הגז הטבעי שווקים פיננסיים

תוכן עניינים

מבוא . 4

התפתחות היסטורית בענף הגז הטבעי בישראל משמעויות כלכליות ואסטרטגיות.. 5

התפלגות ההכנסות ואישוויון !חלוקת הכנסות.. 8

אי שוויון. 11

אמצעים וגורמים ארוכי טווח. 11

חסכון כתוצאה מההתקדמות הטכנולוגית.. 12

השקעה ותשתיות.. 12

שיעור ההשתתפות בכוח העבודה. 12

העסקת עובדים זרים בלתי חוקיים.. 12

אמצעים וגורמים ישירים.. 13

מערכת המיסוי הישיר. 13

מערכת המיסוי העקיף. 13

שכר מינימום.. 14

חוקים ותקנות.. 14

צמיחה לא מאוזנת ו "Digital Divide". 15

הגז הטבעי ושווקים פיננסיים מתעוררים.. 16

ייצור חשמל. 16

חימום.. 17

תדלוק מכוניות.. 17

דישון. 18

תעופה. 18

מימן. 18

בישראל . 18

גז לייצוא או לתושבי ישראל?. 23

ביבליוגרפיה. 28

גז טבעי נוצר בתהליכים דומים להיווצרות הנפט. אלו הם תהליכי התפרקות של יצורים אורגניים ימיים צמחים ובעלי חיים בהיעדר חמצן, ותחת לחץ גבוה. בדרך כלל נמצאים מרבצי הגז הטבעי במאגרים בקרבת המקומות בהם נמצא נפט גולמי[1].

כמות הגז במאגרים מובעת בדרך כלל ביחידות של מיליארד מטרים מעוקבים BCM או טריליון רגל מעוקב TCF. יחידה נוספת בה משתמשים היא יחידה תרמית בריטית BTU. בכל מטר מעוקב יש 35.3147 רגל מעוקב או 35,335.7 BTU. מחירי הגז הטבעי, בניגוד למחירי הנפט, יציבים יחסית, נקבעים בחוזים ארוכי טווח ונעים בשנים האחרונות בישראל מעל 5 דולר למיליון BTU, שהם כ18 סנט למטר מעוקב גז. מיליון BTU הם 28.263682 מטר מעוקב גז.

הערכת שווים של מאגרי גז טבעי מתבצעת על פי הערכת שווי הגז במאגר, בניכוי הוצאות הפקה והובלה, כולל עלויות אסדת ההפקה והצנרת הדרושה להובלת הגז, ובשיעור היוון גבוה. שוויו של מאגר עלול להיות נמוך משמעותית משווי הגז שאגור בו. כך למשל, במאגר "תמר", המכיל על פי האומדנים כ275 מיליארד מטר מעוקב גז, שווי הגז הגולמי הוא יותר מ40 מיליארד דולר, אך עקב השקעות עתק בתשתית ההפקה והצנרת, הנאמדות במיליארדים, ועקב שיעור ההיוון, ערכו הנוכחי נמוך בהרבה[2].

למשבר הקורונה יש השפעה ניכרת על הכלכלה ועל שוק הגז ברמת המאקרו. ברמת המיקרו עובדים רבים הוצאו לחל"ת ולא שולמה משכורתם או ששולמה באיחור. קבוצת תשובה שמחזיקה בחלק ניכר משוק הגז נכנסה למצוקה כלכלית בשל המשבר.

גז טבעי הוא אחד ממקורות האנרגיה החשובים ביותר. תחנות כוח לייצור חשמל, מפעלי תעשייה ואוטובוסים עושים בו שימוש לצורך פעולתם.

בעיה עיקרית בניצולו של גז טבעי כדלק היא הובלתו משדות הגז אל הצרכנים. הדרך המקובלת היא באמצעות צינור גז, שיש בו תועלת כאשר הצרכנים נמצאים במרחק של עד מאות קילומטרים משדה הגז. הובלה של גז טבעי בצורה נוזלית כגז טבעי נוזלי, באמצעות מכליות, אפשרית אף היא, אך נחשבת לבעייתית מבחינת בטיחות וכדאיות כלכלית. גז טבעי המופק בשדות הנפט בערב הסעודית, אגב הפקתו של הנפט, אינו משווק בשל חוסר כדאיות כלכלית, והוא נשרף בעת הפקתו. במדינות רבות נאסרה פעולה בזבזנית ומזהמת זו, ונדרשת החזרתו של הגז הטבעי לבטן האדמה[3].

בזמן האחרון חלה התפתחות היסטורית במפת האנרגיה של ישראל. בינואר 2009 התגלה מאגר גז גדול בקידוח "תמר 1" 90 ק"מ מערבית לחוף חיפה ובסוף מארס דווח על גילוי גז טיבעי בקידוח דלית 1 60 ק"מ מערבית לחוף חדרה. הפוטנציאל של קידוח זה עדין נמצא בבדיקה. גילויים אלה מצטרפים לגילויי גז קודמים בים התיכון מול חופי ישראל, למן גילוי מאגר הגז הטבעי הגדול הראשון בשנת 1999, מערבית לחוף אשקלון. על פי אומדנים של מגלי הגז, כמות הגז באתר תמר 1 גדולה לפחות פי שלושה מכמות הגז שהתגלתה בעבר מול חופי אשקלון ואשדוד אתר ים תטיס וערכו של הגז מוערך בכ15 מיליארד דולר. ב18 בינואר 2009, בעקבות דיווחי החברות על גילוי הגז בקידוח תמר 1, עדכן שר התשתיות בנימין בן אליעזר את חברי הממשלה: "אנחנו עדים לרגע היסטורי שלא לומר מכונן עבור משק האנרגיה בישראל"[4]. הוא הוסיף: "אם אכן קידוח תמר יפיק את הכמויות עליהם מדובר, אזי התלות של מדינת ישראל בספקים אחרים תפחת, אך לא תיעלם לחלוטין".
 הגז הטבעי נוצר מחומר אורגני, על ידי בקטריות, והוא תערובת של גזים, שהמרכיב העיקרי בה הוא מתן. המקור לחלק ניכר מהחומר האורגני באזורנו הוא סחף קדום של נהר הנילוס בים התיכון. בנתיב הסחף מצויים גם מאגרי גז גדולים מול חופי מצרים ורצועת עזה. גילויי הגז מול חופי ישראל מתאפשרים הודות לטכנולוגיות חדישות לקידוחים עמוקים בים, אך עלותם גבוהה. כך למשל, עומק המים באתר דלית מגיע ל1,200 מטר והקידוח מתוכנן להגיע לעומק של 3,700 מטר. אומדן העלות של קידוח זה הוא כ50 מיליון דולר[5].

מדיניות תקציבית מוכוונת לצמצום אי השוויון בחלוקת ההכנסות הכלכליות היא בראש ובראשונה יעד ערכיחברתי.

 בהיבט הכלכלי, רמת איהשוויון היא פועל יוצא של גורמים רבים השלובים זה בזה כגון אמץ חלוקת נכסי ההון באוכלוסייה, התמורה לגורמי הייצור, רמת השכלה, משלחיד, ותק בארץ, ארץ מוצא, מגורים במרכז או בפריפריה ועוד.

 איהשוויון בחלוקת ההכנסות הכלכליות בישראל שהיה מן הנמוכים בעולם בעשורים הראשונים לקום המדינה, התרחב באופן ניכר ובעשור האחרון נרשמה עליה משמעותית המציבה את ישראל בין הארצות המובילות במדדי איהשוויון בחלוקת ההכנסות הכלכליות[6].

 למרות שיעדי צמצום איהשוויון בחלוקת ההכנסות עמדו בעבר בראש סולם העדיפויות של ממשלות רבות בישראל, חלה עלייה עקבית במדדי איהשוויון.

 גם הממשלה הנוכחית הציבה את צמצום איהשוויון בהתפלגות ההכנסות הכלכליות כיעד מרכזי במדיניות הכלכלית, וכיעד משלים להשגת ביסוס הצמיחה.

 יש לציין כי קיים קושי רב להעריך את התוצאה הסופית של מדיניות תקציבית המוכוונת לעידוד צמיחה לגבי שינוי של איהשוויון בחלוקת ההכנסות. לדוגמא: הקלות במיסוי לענפי היי־ טק, המתוכננות ע״י הממשלה, במטרה ליצור הזדמנויות נוספות לבעלי המקצועות ״מובילי הצמיחה״, יפעלו בתחילה בכיוון של הגדלת איהשוויון בחלוקת ההכנסות, ורק בשלב מאוחר יותר ־ באמצעות תוכניות הכשרה מקצועיות ותעסוקה נוספת הנובעת מהצמיחה אמורים להתווסף מקומות עבודה לשכבות חלשות.

תשומת הלב הפרלמנטרית ופעילות החקיקה הקשורה לחלוקה שוויונית יותר של ההכנסות ולצמצום העוני, קיבלו תאוצה בתקופה האחרונה. ״חוק הדיור הציבוריזכויות רכישה״, ״חוק העלאת שכר מינימום״, ״חוק הפעוטון בסיכון״, ״חוק משפחות ברוכות ילדים״, העסקת עובדים ע״י קבלני כוח אדם, ״חוק הנגב״, ״עיגון זכויות החקלאים בקרקע״ ועוד כל אלה משפיעים על אופן חלוקת ההכנסה או הרכוש, על צמצום / הרחבה של העוני ועל פרמטרים כלכליים נוספים השקעות בתשתית, צמיחה, צריכה וכיו״ב[7].

 בכדי להבין את המושגים ואת המשמעויות הקשורים לנושא המסמך, מפורטת בהמשך סקירה תמציתית הכוללת הסברים, מונחים והגדרות.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

גיא מיטל, לראשונה: הגז הטבעי ממצרים זורם לישראל, ynet‏, 

עדי בן ישראל וארז וולברג, ‏"מחירי שותפות קידוח הגז יכולים לזנק ב52%103% נוספים", גלובס

"Americans Gaining Energy Independence"Bloomberg. 

 "Shale Gas Industry" Financial Times

 

העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה