עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון קופת חולים מאוחדת – פגמים בסדרי ניהול של קופ"ח (עבודה אקדמית מס. 8351)

‏290.00 ₪

23 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 8351
סמינריון קופת חולים מאוחדת – פגמים בסדרי ניהול של קופ"ח

שאלת המחקר

כיצד באים לידי ביטוי פגמים בסדרי ניהול בקופ"ח?

 

תוכן עניינים

מבוא. 4

שאלת מחקר:. 6

מדוע הנהלת קופת חולים מאוחדת מתנהלים ב צורה לא אתית?. 6

המשתנה המחקרי: שחיתות. 6

טענת המחקר:. 6

דיון תיאורטי 7

פעולות הביקורת. 8

אי-דיווח על העסקת קרובי משפחה של מנהלים בכירים.. 9

התנהלות מנהל מחוז ירושלים מר יהודה עליאש.. 9

התנהלות מושחתת של מר צבי הרץ. 9

התנהלות מנכ"ל הקופה מר שמואל מועלם.. 10

ניגודי עניינים של חברי המועצה. 10

התקשרויות בלתי תקינות שכרוכות בניגוד עניינים חמור ומתמשך. 10

הרוקח הראשי – ג'ורג' שריקי 11

חריגות חמורות בענייני התקשרויות ורכש.. 11

התקשרות לרכישת שירותי שיווק, פרסום ויחסי ציבור:. 12

התקשרות בלתי תקינה עם ספקי שירותי ניקיון, שמירה, תחזוקה וכוח אדם.. 12

פגמים בעבודתה של ועדת רכישות ומכרזים.. 12

מתן הטבות כספיות חריגות וטובות הנאה. 13

פגמים מהותיים בתפקודם של "שומרי סף". 13

תפקודו של המבקר הפנימי 14

פעילות ועדת הביקורת. 14

דוח מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס. 15

קרובי משפחתו של המנכ"ל הועסקו אצל ספקי הקופה. 15

הקופה העניקה לבכיריה הטבות כספיות חריגות. 16

חבר המועצה העביר כספים לעמותה חרדית בניהולו 18

הרוקח הראשי ניהל מחסן תרופות פרטי 18

המנכ"ל הקודם קיבל תרופות שאינן בסל. 19

מאוחדת הערימה קשיים על משרד המבקר. 20

תגובת קופ"ח מאוחדת לדוח המבקר. 21

סיכום.. 22

ביבליוגרפיה. 23

 

שחיתות בקרב גופים ציבורים אינה עניין חדש. אך נראה כי כאשר מדובר בקופת חולים מאוחדת גבול הטעם הטוב נפרץ. מדי כמה זמן עולה לחדשות פרשת שחיתות חדשה אשר כוללת לא רק עובדים זוטרים אלא גם עובדים בכירים ואף ראשי הרשות[1]. דבר זה מצביע כי התנהלות זו הינה חלק דבר שגור במשרדי הרשות. השחיתות הציבורית מהווה חסם למעבר למודל צרכני חדש של הסקטור הציבורי. בנוסף, השחיתות הציבורית משרשרת את התדמית השלילית של הסקטור הציבורי[2]. נראה כי השחיתות נובעת מן העובדה כי גישה לכספים ועמדות כוח יוצרות מצבים שעובדי הרשות לא יכולים לעמוד בפניהם. שימוש לרעה במשרה ציבורית על

מאוחדת ונגזרותיה.

נראה כי עובדים ברשות מעודדים להמשיך בהתנהלות הקיימת כפי שניתן לראות בסנקציות המופעלות נגד אלו אשר חושפים את השחיתות לעומת אלו אשר מבצעים אותה.

 

שאלת מחקר:

מדוע הנהלת קופת חולים מאוחדת מתנהלים ב צורה לא אתית?

התקרית הנחקרת:

 פרשת שחיתות האחרונה

:

המשתנה המחקרי: שחיתות

טענת המחקר:

קופת חולים מאוחדת מתנהלת בשחיתות.

 


דיון תיאורטי

קופת חולים מאוחדת

 

הוקמה  והוכרה כקופת חולים על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, (להלן - חוק ביטוח בריאות או החוק). בקופה מבוטחים כ-970,000 חברים;  נאמד המחזור הכספי שלה בכ-4.2 מיליארד ש"ח.

קופת חולים עממית נוסדה  על ידי הדסה למען התאחדות האיכרים וחבר החקלאים הלאומיים במטרה לספק שירותי רפואה להתיישבות העובדת. קופת חולים של הציונים הכלליים נוסדה  על ידי ד"ר לוי עפרון עבור ארגון עובדי הציונים הכלליים במטרה לספק שירותי 

 וקופת חולים של הציונים הכלליים.

לקופת חולים מאוחדת יש כיום שש מנהלות אזוריות ברחבי הארץ. למאוחדת בעלות על בית החולים משגב לדך, שני מלונות, מלון צמרת בטבריה ומלון ספא כנען בצפת. מאוחדת מפעילה את רשת נוה עמית שמספקת דיור מוגן וסיעודי לגיל הזהב.

מנכ"ל הקופה הנוכחי הוא ד"ר אשר אלחיאני. יו"ר דירקטוריון הקופה הוא הרב ירחמיאל בויאר.

 פרסם מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס דו"ח בו העלה חשדות חמורים וביניהם חשדות לפלילים ולנפוטיזם כלפי מנהלי הקופה ומבקר הקופה. במקביל, פשטו חוקרי משטרה על משרדי הנהלת הקופה והחרימו מהם מסמכים. בעקבות הנתונים שנאספו על ידי משרד המבקר במשך למעלה משנתיים וחקירה סמויה שערכה היחידה הארצית לחקירות הונאה, נעצרו לחקירה ארבעה חשודים ביניהם מנהל מחוז ירושלים יהודה עליאש.

את החקירה ניהלה יאח"ה ובתחילתה היו שותפים לה גם חוקרי רשות המסים, לאחר שהתברר כי החשודים התכוננו למעצר והגיעו לחקירה מוכנים היטב, נעצרו גם חוקר ברשות המסים וראש צוות חקירה במע"מ בחשד .

בנוסף המנכ"ל לשעבר, עוזי סלנט, שכיהן 28 שנים בתפקיד, נאלץ להתפטר ממועצת עיריית רחובות ואמר בדברי הפרידה: "הליקויים שהיו בדוח מבקר המדינה לא היו בשליטתי ובאחריותי הישירה ועל כן האחריות שלי מסתכמת אך ורק באחריות מיניסטריאלית".

הודיע מנכ"ל קופת חולים מאוחדת, שמואל מועלם, שהוא מתפטר מתפקידו.[2] ההתפטרות באה עקב דו"ח מבקר המדינה שתקף את התנהלות קופות החולים בכלל ואת קופת חולים מאוחדת בפרט, ובעקבות דרישת רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות, בדבר התפטרותו של מועלם.[3] [4]

בחר דירקטוריון הקופה בפרופ' אשר אלחיאני לתפקיד מנכ"ל הקופה; הוא שימש ערב בחירתו כמנכ"ל המרכז הרפואי מאיר.

פעולות הביקורת

 בדק משרד מבקר המדינה[3] את סדרי ניהול הקופה ואת סדרי הפיקוח והבקרה הנהוגים בה על תהליכי מינהל, התקשרויות ורכש. ביקורת התמקדה בעיקר בנושאים להלן: ניגוד

דירקטוריון, פיקוח ובקרה על ידי ועדת ביקורת יועץ משפטי ורואי החשבון. להלן עיקרי הממצאים: 

אי-דיווח על העסקת קרובי משפחה של מנהלים בכירים

משרד מבקר[4] המדינה בדק אם בכירים בקופה וחברי המוסדות המנהלים שלה פעלו על פי הכלל האוסר הימצאות בניגוד עניינים, ואם הקופה נקטה פעולות ראויות למניעת ניגוד עניינים. הבדיקה העלתה ליקויים מהותיים שנמשכו על פני שנים. להלן דוגמאות למנהלים בכירים שלא דיווחו על העסקת קרובי משפחתם מדרגה ראשונה אצל ספקי הקופה, והיו, אגב זאת, במצב של ניגוד עניינים חמור ומתמשך:

התנהלות מנהל מחוז ירושלים מר יהודה עליאש

 מנהל מחוז ירושלים של הקופה , שימש עד אותו מועד אחראי לתקציב, שיווק, פרסום וניהול קובץ החברים בקופה. שלושה קרובי משפחה שלו מדרגה ראשונה הועסקו במשך כמה שנים אצל שניים מספקי השירותים לקופה. מר עליאש לא דיווח על העסקתם כמתחייב[5].

הספקים נבחרו ללא קיום הליך מכרז תקין. מר עליאש חתם על הזמנות ספקים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים מבלי שהיה מורשה חתימה, תופעה שנעלמה משוםמה מעיני המבקרים של אגף הכספים בקופה. נציין כי ממצאי הביקורת הועברו לידיעת היועץ המשפטי לממשלה. לפני כשבועיים דווח על מעצרו של מר עליאש בעקבות החשד לביצוע עבירות פליליות כעולה מדוח הביקורת. 

התנהלות מושחתת של מר צבי הרץ

מכהן כחבר דירקטוריון ומנהל מחוז יהודה והדרום  ולפני כן שימש כמנהל אזור יהודה של הקופה. נמצא כי שלושה קרובי משפחתו מדרגה ראשונה הועסקו תקופה ארוכה של כמה שנים בידי ספק של שירותי ניקיון ושמירה לקופה באותם סניפים במחוז עליו ממונה מר הרץ. ההיקף הכספי של ההתקשרות עם חברה א  הסתכם בכ-220 מיליון ש"ח.

מר הרץ היה מעורב אישית בקבלת החלטות לגבי היקף ההתקשרות עם הספק שהעסיק את קרובי משפחתו. מר הרץ לא דיווח כמתחייב ליועץ המשפטי ולהנהלת הקופה על הקשר המשפחתי שלו לאותם עובדים ולא ביקש הנחיות כיצד לפעול.

התנהלות מנכ"ל הקופה מר שמואל מועלם

מנכ"ל הקופה, ששימש קודם לכן מנהל אגף כוח אדם ומשנה למנכ"ל הקופה. לפי המבקר[6] הוא לא פעל לקביעת נהלים בנוגע לחובת הדיווח של עובדי הקופה ונושאי משרה בה על העסקת קרובי משפחה אצל ספקי הקופה.

. למה שיעשה זאת כאשר שלושה קרובי משפחה מדרגה ראשונה שלו הועסקו שנים מספר אצל ספקי הקופה, בתקופה שבה כיהן כסמנכ"ל (ואחר כך משנה למנכ"ל) ומנהל אגף כוח אדם, והוא לא דיווח על כך להנהלת הקופה וליועץ המשפטי שלה.

ניגודי עניינים של חברי המועצה

המועצה היא אחד המוסדות המנהלים הראשיים של הקופה, ומכהנים בה 65 חברים. מתפקידיה - לקבוע את מדיניות הקופה, לאשר את תקציבה ומאזנה, לבחור את חברי הדירקטוריון ועוד. הביקורת העלתה כי בניגוד להוראות החוק והתקנון, אחדים מחברי המועצה קיימו קשרים עסקיים עם הקופה, כספקי שירותים חיצוניים, וקרובי משפחה של אחדים מחברי המועצה הועסקו בקופה. לא נמצא כי חברים אלה דיווחו למוסדות המנהלים ולהנהלת הקופה על הזיקות העסקיות והמשפחתיות שלהם.

התקשרויות בלתי תקינות שכרוכות בניגוד עניינים חמור ומתמשך

אחת הדוגמאות החמורות לדעת מבקר[7] המדינה הממחישה את ממצאיו קשורה לרוקח הראשי של הקופה מר ג'ורג' שריקי.

הרוקח הראשי – ג'ורג' שריקי

מבוטחי הקופה רוכשים תרופות בבתי המרקחת שלה (כ-50 במספר) ובבתי מרקחת פרטיים (כ-700 במספר). הרוקח הראשי של הקופה מר ג'ורג' שריקי מועסק במאוחדת בתפקיד זה מאז  - כנותן שירותים חיצוני. הוא מנהל את מערך הרוקחות של הקופה בהיקף שנתי של כ – 550 מיליון ₪. בנוסף

הקופה השתתפה בהוצאות התפעול של בית המרקחת הפרטית של מר שריקי שאף הגיע להסדר על הארכת שעות הפעילות שלה ובכך הגדיל את נפח המכירות של התרופות. לא זו אף זו, המנכ"ל הקודם, מר עוזי סלנט, היה בניגוד עניינים כשאישר את ההסדר האמור, היות שבמשך כמה שנים סיפק לו הרוקח הראשי ללא תשלום, עבור קרוב משפחתו מדרגה ראשונה, תרופות יקרות שאינן כלולות בסל התרופות.

בתי מרקחת אחרים שבקשו להתקשר בהסכם עם הקופה נבדקו בקשותיהם על יד מר שריקי והוא החליט עם מי להתקשר. בית מרקחת שהיה לו פוטנציאל תחרות עם בית המרקחת הפרטית שלו בהיותו בקרבת מקום, נדחה[8].

מר שריקי קיבל מהקופה במהלך השנים 2.5 מיליון ₪ עבור הצבת שילוט פרסומת של הקופה בבית המרקחת שלו. נוסף על תפקידו כרוקח הראשי ניהל מר שריקי במתקני הקופה גם מחסן פרטי של תרופות, שחלקן אינן כלולות בסל התרופות וערכן נאמד בעשרות אלפי שקלים.

חריגות חמורות בענייני התקשרויות ורכש

לצורך ביצוע פעולותיה רוכשת הקופה בכל שנה שירותים בתחומים שונים בכ-1.6 מיליארד ש"ח. במאוחדת פועלת ועדת מכרזים ורכישות, שבראשה עומד איש ציבור מקרב חברי דירקטוריון הקופה.
רכישת שירותים בידי אגפי הקופה.

נמצא כי במשך השנים, נוסף על רכישות שביצע אגף הרכש והלוגיסטיקה, רכשו אגפי הקופה ציוד ושירותים מנותני שירותים בהיקפים ניכרים שלא על פי הכללים שנקבעו בחוק חובת המכרזים, לא קיימו מכרזים ולא קיבלו פטור מוועדת המכרזים במקרים הראויים. להלן דוגמאות: 

התקשרות לרכישת שירותי שיווק, פרסום ויחסי ציבור:

 התקשרה הקופה עם שלושה משרדי פרסום ושילמה להם סכום מצטבר של כ-65 מיליון ש"ח עבור שירותיהם, ללא הליך תחרותי ובניגוד להוראות החלות על הקופה מתוקף חוק חובת המכרזים ותקנותיו.

התקשרות בלתי תקינה עם ספקי שירותי ניקיון, שמירה, תחזוקה וכוח אדם 

נמצא כי חברה פרטית אחרת שנמצאת בשליטת רעייתו של בעלי חברה א מספקת גם היא לקופה, ללא מכרז, שירותי כוח אדם מינהלי, ניקיון ותחזוקה בהיקף כספי שגדל עם השנים והגיע לכ-4 מיליון ש"ח בשנת 2007 וכ-4.5 מיליון ש"ח בשנת 2008. יוצא מכך, שמשפחה אחת סיפקה לקופה את כל שירותי השמירה והניקיון, והכול תוך פגמים חמורים בסדרי ההתקשרות והבידוק של הקופה.

פגמים בעבודתה של ועדת רכישות ומכרזים

חלק מחברי ועדת המכרזים של הקופה, ובכללם המנכ"ל הנוכחי, היו מעורבים במסגרת תפקידיהם בקופה, כמזמיני שירותים, בהליכי התקשרות עם ספקים ונותני שירותים שנעשו ללא מכרז, בניגוד לחוק חובת המכרזים ותקנותיו; יתר על כן, שאר חברי הוועדה ובכללם יושב ראשה, החבר 

נעשו ללא מכרז ושלא באמצעות ועדת המכרזים, והם לא פעלו להסדרה בתחום זה[9].

מתן הטבות כספיות חריגות וטובות הנאה

הקופה העניקה לעובדיה - בעיקר לבכירים שבהם - הטבות כספיות ניכרות וחריגות, ומסרה לממונה על השכר והסכמי עבודה דיווח חלקי בלבד על תשלומים לעובדיה, בניגוד להוראות חוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, כמפורט להלן:

מבדיקת תיקים אישיים של עובדים במאוחדת עולה כי מר מועלם, עוד כשכיהן כסמנכ"ל ולאחר מכן כמשנה למנכ"ל, אישר לעובדים רבים לפדות את חופשותיהם בכסף בעת עבודתם בקופה, תוך התעלמות מדרישות הממונה על השכר.

תשלומים עבור השתתפות באירועים משפחתיים: יש שעובדי הקופה מוזמנים לאירועים משפחתיים של עובדים בקופה, חברי דירקטוריון וספקי שירותים. הקופה משלמת לעובדים בכירים אחדים תוספות שכר בשל השתתפותם באירועים אלה: תוספת קבועה, הנקראת "תוספת ייצוג",

הקופה לעובדיה הבכירים דמי ייצוג בסך כ-292,000 ש"ח - ובכלל זה למר מועלם סך של כ-66,000 ש"ח עבור 132 אירועים, דהיינו - בממוצע - תשלום עבור כשלושה אירועים בשבוע.

פגמים מהותיים בתפקודם של "שומרי סף"

המוסדות המנהלים של הקופה - המועצה וועדת הביקורת מטעמה, נציגי הציבור בהנהלת הקופה (דירקטוריון) - וגורמים מקצועיים - המבקר הפנימי, היועצים המשפטיים ורואה החשבון של הקופה - הם "שומרי סף" שמתפקידם לפקח על פעילותה של הקופה, על מנהליה ועובדיה ולבקרם, בהתאם לחוקים, סדרי מינהל תקין, תקנון הקופה, הוראות משרד הבריאות והוראותיה הפנימיות של הקופה.

לדעת משרד מבקר המדינה[10], ממצאי הביקורת שפורטו עד כה מצביעים על חולשות ועל פגמים מהותיים בפיקוח ובבקרה 

של שומרי הסף של הקופה ואף על הפרת ההסדרים הנורמטיביים על ידי אחדים משומרי הסף עצמם.

תפקודו של המבקר הפנימי

המבקר מצא כי למרות חובת המבקר הפנימי להבטיח תקינות הליכי הרכש וההתקשרות, לא בדקה יחידת הביקורת הפנימית נושאים מהותיים בקופה - הנוגעים להליכי מסירת עבודות במכרז ובפטור ממכרז לנותני שירותים חיצוניים.

המבקר הפנימי הוגבל בפעילותו על ידי המנכ"ל הקודם ולא התריע על כך ליו"ר הדירקטוריון ויו"ר ועדת הביקורת.

פעילות ועדת הביקורת

הוועדה דנה רק בחלק מדוחות הביקורת הפנימית, וכי נושאים רגישים שבדק המבקר הפנימי, כגון רכש תרופות וטיפולים רפואיים בחו"ל, לא הובאו כלל או הובאו שלא במלואם לדיון בוועדה. עוד הועלה כי 

המלצות כתוצאה מדוחות הביקורת[11].


דוח מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס

מבקר המדינה[12], השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, פירסם  דו"ח חריג בחומרתו על התנהלות קופת חולים 

לאורך שנים של בכירים במאוחדת, קופת החולים השלישית בגודלה בישראל[13].

המבקר המליץ על פתיחת חקירה בחשד לפלילים כנגד שורת בכירים בקופה במספר פרשיות; על הקמת ועדת חקירה לתפקוד הקופה במשרד הבריאות ובוועדה לביקורת המדינה של הכנסת; ועל הוצאת צווים כנגד עובדי הקופה להחזרת כספים שהועברו אליהם בניגוד לכללי מינהל תקין. בעקבות הדו"ח כבר נעצר בנוב' בכיר בקופ"ח מאוחדת על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה.

בתגובה לממצאים, הורה מנכ"ל משרד הבריאות על כינוס מיידי של דירקטוריון קופת חולים מאוחדת לקבלת החלטות תוך עשרה ימים.

קרובי משפחתו של המנכ"ל הועסקו אצל ספקי הקופה

דו"ח המבקר מצביע על "פגמים מהותיים בהליכי הניהול, הפיקוח והבקרה של הקופה, שבידיה הפקידה המדינה כספי ציבור לשם מתן שירותי בריאות למיליון מבוטחים". לפי הדו"ח, "התמונה המצטיירת מצביעה על 

המעוררים חשש לזילות כספי הציבור, ובמקרים מסוימים אף חשש לפגיעה בטוהר המידות. חריגות וליקויים אלה התאפשרו בשל כשל ניהולי מתמשך של כלל מערכי הקופה, לרבות המוסדות המפקחים ודרגי הניהול הבכירים".

הביקורת מצביעה על כך שבכירים במאוחדת לא דיווחו על העסקת קרובי משפחה על ידי ספקים של הקופה במצב של "ניגוד עניינים חמור ומתמשך". מנכ"ל מאוחדת, שמואל מועלם, שנכנס לתפקידו ביוני[14], מואשם באחריות ניהולית למחדלי הקופה המפורטים בדו"ח. באופן אישי מואשם המנכ"ל כי שלושה מקרובי משפחתו הועסקו לאורך שנים אצל ספקים של הקופה, מבלי שדיווח על כך להנהלת הקופה והיועץ המשפטי שלה. בתשובתו למבקר הבהיר מועלם כי "בשעתו לא הייתי ער די הצורך לחובה לדווח על היותם מועסקים אצל ספקים של הקופה, כל עוד אין חשש ממשי לניגוד עניינים... ולכן לא דיווחתי. אני מבין כעת כי זו הייתה טעות".[15]

הקופה העניקה לבכיריה הטבות כספיות חריגות

בביקורת נמצא כי הקופה העניקה לעובדיה, ובעיקר לבכיריה, הטבות כספיות ניכרות וחריגות, עליהן מסרה דיווח חלקי .

הביקורת כבר הורה הממונה על השכר לעובדים להשיב כספים שהתקבלו בין  על פדיון ימי חופשה בסכום כולל של 900 אלף שקל[16].

לפי מסמכי הקופה, לפחות 17 מעובדיה הבכירים מקבלים גם "תוספת ייצוג" להשתתפות באירועים משפחתיים פרטיים של עובדים בקופה. בין מקבלי התוספת נכללים מועלם ומבקר הפנים של הקופה דוד סומך, וזאת מבלי שנמצא פירוט של אמות המידה לבחירת העובדים שקיבלו את התוספת ולקביעת שיעורה. בדרך זו שילמה הקופה  עד מאי 2009 סכום של כ-292 אלף שקל לבכיריה, ובהם 66 אלף שקל למועלם עבור השתתפותו ב-132 אירועים. ממצאים אלו הועברו ליועץ המשפטי לממשלה בחשד לעבירה על החוק[17].

.

חבר המועצה העביר כספים לעמותה חרדית בניהולו

צבי למברגר, המכהן כחבר "מועצת המאוחדת", אחד המוסדות המנהלים את הקופה,  ניהל במקביל בשנים  את עמותת "למען ירושלים", הפועלת בקהילה החרדית בירושלים. בדיקת המבקר[18] העלתה כי הקופה התקשרה עם העמותה לכאורה כדי שזו תספק שירותי ניהול 

לפקח על פעולות הקופה

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

דוח מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, בעניין קופת חולים מאוחדת, לפ"מ ירושלים

דן אבן "דו"ח מבקר המדינה: חשדות לפלילים בהתנהלות בכירים בקופת חולים מאוחדת"

Heimann, F. Vincke, F. . Fighing Corruption. France: ICC. 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה