עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודת גמר ההבדלים בתפיסה של ישראלים ואתיופים לגבי חלוקת תפקידים רצויה בין גברים לנשים (עבודה אקדמית מס. 8510)

‏270.00 ₪

18 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 8510
עבודת גמר ההבדלים בתפיסה של ישראלים ואתיופים לגבי חלוקת תפקידים רצויה בין גברים לנשים

שאלת המחקר:

כיצד באים לידי ביטוי ההבדלים בתפיסה של ישראלים ואתיופים לגבי חלוקת תפקידים רצויה בין גברים לנשים?


תוכן עניינים:

עמוד1:מבוא

עמוד2-3:משפחה מסורתית ומודרנית

עמוד 4-5:חלוקת תפקידים במשפחה

עמוד6-7:חברות לתפקידי המין+ תפקידי המין.

עמוד 8-9:זהות תפקידי המינים+ הבדלים בין המינים.

עמוד10:הקשר בין חלוקת תפקידים לבין עמדות לגבי תפקידי המין.

 +חלוקת תפקידים במשפחה וזהות תפקידי מין.

עמוד11-12: הגורמים משפיעים על התפיסות של ילדים.

עמוד 13-14:שיטת המחקר

עמוד15:דיון

עמוד 16:סיכום

עמוד 17:רשימה ביבליוגרפית

 

 

 

 

 

 

מבוא:

המבנה המשפחתי במאה האחרונה החל לשנות את פניו. מבנה המשפחה הפטריארכאלי הקלאסי החל להתנפץ וקמה לה המשפחה המודרנית השוויונית. החינוך השתנה, לא עוד ורוד לבת וכחול לבן, אלא גישה של גם וגם. הנשים היום דורשות שוויון בין גברים לנשים והמקום הראשון לעשיית השינוי מתחיל בבית, בחינוך הילדים. אם זאת, המשפחה המסורתית לא נמחקה מעל פני הארץ, עדיין ניתן למצוא אותה וביוחד במשפחות של מהגרים, שומרי מסורת אבות וכיוצא בזה.

השאלה העיקרית עמה בקשנו להתמודד במחקר זה היא- האם קיימים הבדלים בתפיסת חלוקת התפקידים בבית בין גברים לנשים בין ילדים ממוצא ישראלי לבין ילדים ממוצא אתיופי ובמידה והבדלים כאלו אכן קיימים – מהם? השערת המחקר הינה כי קיים הבדל בתפיסת חלוקת התפקידים בין גברים לנשים בין ילדים ממוצא ישראלי לבין ילדים ממוצא אתיופי.

על מנת לענות על שאלתנו הנ"ל בחרנו לערוך מחקר על ידי שימוש בשאלונים שיבדקו את תפיסת הילדים לגבי אחראיות כל אחד מההורים על פן מסוים בעבודות הבית. השאלונים חולקו הן לילדים ממוצא ישראלי והן לילדים ממוצא אתיופי כך שעל ידי ניתוח התשובות נוכל להסיק מסקנה לגבי שאלתנו.

 

 

פרק א - משפחה מסורתית ומודרנית:

בעבר המבנה הבולט של התא המשפחתי היה המבנה המסורתי אך החל מהמאה העשרים המושג "משפחה" קיבל משמעות רחבה יותר, במיוחד בעולם המערבי, שנבעו מהשינויים הכלכליים והחברתיים-תרבותיים שהעולם עובר. פסטרנק, ר. (1994) ערך הבחנה בין מבנה משפחה מסורתי ובין מבנה משפחה מודרני.

המשפחה מסורתית

המשפחה המסורתית מאופיינת על ידי מבנה פטריארכאלי, על פיו ראש המשפחה הוא הגבר, האחראי לפרנסת המשפחה והאישה אחראית על הטיפול במשק הבית ובילדים. קיימת חלוקת עבודה ברורה ונוקשה בין בני הזוג, העבודות הנעשות בתוך הבית ומה שקשור להחזקתו נעשים על ידי האישה ואילו העבודות הגופניות ופרנסת הבית הם באחריות הגבר.

משפחה מסורתית מאופיינת על ידי השכלה נמוכה של ההורים ,שיעור ילודה גבוה. גיל נישואים נמוך אצל הנשים וסטטוס נמוך לאישה בהשוואה לגבר. דגם משפחתי כזה נוצר בד"כ אצל משפחות ממוצא אסיה ואפריקה והם נשמרו בצורה כללית גם אצל דור הבנים.

משפחה מודרנית

משפחה המאופיינת על ידי מבנה שוויוני בין הגבר לאישה וחלוקת תפקידים גמישה בין בני הזוג. האישה יוצאת לעבודה ויש לה אחריות על פרנסת המשפחה בדומה לאחריות הגבר. בני הזוג מטפלים בילדים במשק הבית ובאחזקתו. מעמד האישה איננו נחות והוא נקבע בהתאם לעשייתה ולהשכלתה.

ההשכלה של בני הזוג גבוהה,מספר ילדים נמוך,גיל נישואים גבוה יחסית ומוצא ההורים הינו מערבי או אירופאי. במשפחות עם דגם כזה יכול להיות היפוך על פיו הבעל אחראי על הטיפול במשק הבית והאישה אחראית על פרנסת המשפחה.אורח החיים וחלוקת התפקידים אינם נוקשים ואינם כפופים למסורת שאיננה הולמת את התנאים של בני הזוג.

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

בודובסקי דני, דוד יוסף, ערן יחיאל, ברוך עקיבא ואבני בתיה. "יהודי אתיופיה במעבר בין תרבותי: המשפחה ומעגל החיים". סוגיות בנושאי משפחה של יהודי אתיופיה, פרסום מס’ 5, ביתאצ’ין, ג’וינט ישראל, ירושלים.

 

בכור-כהן, הלית. תהליך הקליטה של המתבגרת מהעדה האתיופית: הקשר עם אמה, עמדות כלפי תפקידי נשים ודימוי עצמי. עבודת גמר לקבלת תואר M.A באוניברסיטת תל-אביב.

 

וויס, יעל. הקשר בין מגדר לזהות תפקיד המין: תפיסת חלוקת תפקידים במשפחה והזדהות עם ההורים. עבודת גמר לקראת תואר M.A באוניברסיטת בר אילן.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏270.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה