עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודת סמינריון צמחים- הזדקנות כתוצאה מהחשכה מתמשכת בצמחי ארבידופסיס, ועיכובם באמצעות ג'יברלין (עבודה אקדמית מס. 9290)

‏290.00 ₪

50 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 9290
עבודת סמינריון צמחים- הזדקנות כתוצאה מהחשכה מתמשכת בצמחי ארבידופסיס, ועיכובם באמצעות ג

עבודה סמינריונית ממצה ואקטואלית, מקורות ביבליוגרפיים מעודכנים .

עבודת הסמינריון מעולם לא נמכרה במאגר עבודות הסמינריון בכלל.

 

שאלת המחקר:

כיצד בא לידי ביטוי אפיון תהליכי הזדקנות הנגרמים כתוצאה מהחשכה מתמשכת בצמחי ארבידופסיס, ועיכובם באמצעות ג'יברלין?

 

תוכן עניינים:

תקציר............................................................................... 4 הקדמה............................................................................... 5-6 1. סקירת ספרות 1.1 . צמח מודל................................................................................. 8 1.2 . צמח הארבידופסיס (תודרנית לבנה) וחשיבותו הביולוגית............................................. 8-9 1.3 . תהליכי הזדקנות בצמחים....................................................... 9-13 1.4 . תהליכי הזדקנות שמקורם בחושך......................................................... 13-14 1.5 . רדיקלים חופשיים................................................................................................ 14-15 1.6 . בקרה גנטית של תהליך ההזדקנות........................................................... 15 1.7 . הג'יברלין................................................................................... 16 1.8 . המדדים שנבדקו בעבודה זו........................................................................................ 17 2. שיטות וחומרים 2.1 . קביעת רמת הכלורופיל בעלי הארבידופסיס............................................................. 19-20 2.2 . מדידת רמת רדיקלים חופשיים בעלי הארבידופסיס...................................................... 20 בעלי הארבידופסיס................................ 20-26 SAG-12 2.3 . אפיון רמת הביטוי של גן התמותה 2.4 . קביעת רמת שחרור האלקטרוליטים....................................................................... 26-27 3. תוצאות 3.1 . קביעת רמת הכלורופיל בעלי הארבידופסיס............................................................. 28-29 3.2 . מדידת רמת רדיקלים חופשיים בעלי הארבידופסיס...................................................... 30 בעלי הארבידופסיס............................ 31-37 SAG-12 3.3 . אפיון בדיקת רמת ביטוי גן התמותה 3.4 . קביעת רמת שחרור האלקטרוליטים...................................................................... 37-38 4. דיון ומסקנות 4.1 . אפיון ההזדקנות בעלי הארבידופסיס...................................................................... 39-41 4.2 . השפעת הג'יברלין על מדדי העבודה........................................................................ 41-43 4.3 . דיון ומסקנות........................................................................... 43-44 5. רשימת ספרות..................................................................... 45-46 6. נספחים 6.1 מילון מונחים................................................................................ 47-49 6.2

תמונות ממהלך העבודה....................................................

 

תהליכי הזדקנות של עלים ירוקים הנגרמים כתוצאה מהחשכה, פוגעים באיכותם של מוצרים חקלאיים צמחיים בזמן המשלוח. כתוצאה מכך נפגעת איכות התוצרת במהלך ההובלה עוד בטרם הגיעה ליעדה. בעבודה זו נבחנה דרך להתגבר על הנזק שנגרם למוצרים חקלאיים של עלים כתוצאה מתהליכי ההזדקנות שמקורם בהחשכה. צמחי הארבידופסיס רוססו בג'יברלין (חומצה ג'יברילית) במטרה לבדוק את השפעתו של הורמון זה על תהליכי ההזדקנות בצמחים. נקבעה רמתם של מדדים אשר מצביעים על תהליכי הזדקנות. במהלך ההזדקנות רמת הכלורופיל יורדת ככל שתהליכי ההזדקנות בשלב מתקדם יותר, וככל שגיל העלה מבוגר יותר, רמת הרדיקלים החופשיים במהלך ההזדקנות עולה, וכן עולה רמת נמצא כי טיפולים בג'יברלין מעכבים את תהליכי ההזדקנות בצמחי .SAG-12 ביטויו של גן התמותה ארבידופסיס על ידי עיכוב יצירתם של רדיקלים חופשיים בתאים ועיכוב הצטברותם וגם על ידי ירידה עם זאת, נמצא כי .(SAGs- Senescence activated genes) ברמת ההתבטאות של גני התמותה טיפולים בג'יברלין אינם מעכבים את רמת שחרור האלקטרוליטים מהעלה. תוצאות אלו מחזקות את הרעיון שהורמון הצמחי ג'יברלין עשוי לשמש כמעכב של תהליכי הזדקנות בצמחים בתנאי החשכה. יש לערוך מחקרים נוספים במטרה להעמיק את הידע הקיים לגבי תהליכי ההזדקנות בצמחים קטופים.

מתוך הניסויים שנערכו בעבודה זו, ניתן להצביע על מספר מגמות :

הטיפול בג׳יברלין אכן מעכב את תהליכי ההזדקנות בצמחי הארבידופסיס על ידי כך שהורמון צמחי זה מעכב את יצירתם והצטברותם של רדיקלים חופשיים בתאים, וכן מפחית את רמת שעתוקם של גנים

הקשורים בתהליכי הזדקנות התא (SAGs- Senescence activated genes). למרות זאת, לא נמצאה השפעה מובהקת של ג׳יברלין על רמת הכלורופיל. כמו כן, במהלך ההזדקנות רמת הכלורופיל יורדת ככל שתהליכי ההזדקנות נמצאים בשלב מתקדם יותר (ראה/י גרף מספר 1). רמת הרדיקלים החופשיים עולה, וכן עולה רמת ביטויו של גן התמותה 12-SAG במהלך ההזדקנות. הדבר מצביע על קשר בין המדדים הללו לבין שלב ההזדקנות של העלה.

 

שאלות שנשארו פתוחות

מתוצאות הניסוי בו נבדקה רמת הכלורופיל בדיסקיות הארבידופסיס עולות השאלות הבאות :

א. מדוע העלים ששהו באור הצהיבו?

ב. האם הירידה ברמת הכלורופיל בדוגמאות ששהו באור היא תוצאה של ניתוק העלה מהצמח?

 

לאור תוצאות הניסוי בו נבדקה רמת הרדיקלים החופשיים בדיסקיות הארבידופסיס מתעוררות כמה שאלות:

א.            לשם מה נוצרים הרדיקלים החופשיים?

ב. האם הם תוצרי המטבוליזם של תהליכים בתא הצמח, או האם הם מיוצרים על ידי תא הצמח כחלק
ממנגנון ההזדקנות (אפופטוזיס), מתוך כוונה שיגרמו להרס התא?

ג. מהו תפקידם של הרדיקלים החופשיים בתהליך ההזדקנות?

 

ישנה השערה שבנוסף לתפקידם של הרדיקלים בהרס התא הם גם מהווים בקרה על תהליך ההזדקנות (ראה/י 1.5). ייתכן שעלייה ברמתם של הרדיקלים מעוררת את תהליך ההזדקנות בתא, וכתוצאה מכך התא מפעיל גנים הקשורים בהזדקנות, כמו גני התמותה (SAGs-Senescence activated genes). קשר זה נראה בתוצאות גרף מספר 2 ובתוצאות גרפים מספר 6א ו-6ב : בגרף מספר 2 ניתן להבחין בכך שהעלייה המשמעותית ברמת הרדיקלים החופשיים בשלושת סוגי הטיפולים מתחילה בין הימים ה-3 וה-4 מתחילת האחסון, ובתוצאות הגרפים מספר 6א ו-6ב רמת ביטוי הגן 12-SAG עולה בימים אלו.

 

לאור תוצאות הניסוי בו נבדקה רמת ביטויו של גן התמותה 12-SAG עולות השאלות הבאות:

א. מהי השפעתם הישירה של גני התמותה SAGs על הזדקנות העלה הקטוף?

ב. כיצד הג'יברלין מעכב את ביטויו של גן התמותה הצמחי 12-SAG?

 

המלצות לניסויים עתידיים

ניסויי עתידיים שעשויים לעזור בהבנת תהליכי ההזדקנות יכולים להיות : *ניסוי הבודק את מינון הג'יברלין והשפעתו על קצב תהליך ההזדקנות. ניסוי מעין זה עשוי לענות על השאלה האם מינונים שונים של הג'יברלין מעכבים יותר טוב את ההזדקנות או אולי בכלל אינם משפיעים.

*ניסוי לבדיקת השפעתם של הורמונים צמחיים נוספים על תהליכי ההזדקנות (הורמונים שנמצא שהם מסוגלים, בדומה לג'יברלין, לעכב את תהליכי ההזדקנות).

*ניסוי לבדיקת מעורבותם של גנים אחרים מקבוצת גני התמותה, SAGs בתהליך ההזדקנות (תמותה). *ניסוי לבדיקת השפעת הניתוק על חיי העלה ועל הופעתם של מדדי הזדקנות בעקבות הניתוק (הניסוי יבדוק את השפעת הניתוק בעלים אשר שהו באור).

*ניסויים לבדיקת השפעתם של הרדיקלים החופשיים על תהליכי ההזדקנות התא, בצורה רחבה יותר, מדוע הם נוצרים (כחלק מאיזה מנגנון) וכו'.

 

תרומתה של עבודתי היא בכך שהיא דומה לפעולת בורג במכונה תעשייתית. אף שהבורג הוא רק חלק קטן מכל המכונה, תפקודה של המכונה תלוי בשמירה על הבורג, שכן אם יהרס - המכונה תקרוס ולא תוכל לתפקד. כדי שנבין את מהלך תהליכי ההזדקנות ואת מנגנוני פעולתם, יש צורך בעריכת ניסויים רבים ככל האפשר. עבודת מחקר כשלי מאפשרת את המשך הניסויים הסוללים את הדרך לתשובה.

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

אילן, ישראל. "הורמונים צמחיים", מדע, כ"ה, 5-6 2.

ברנהולץ, ח. פלד, ל. וינקלר, ר. "מנגנון ההרג המכונה אפופטוזיס", פרקים במיקרוביולוגיה ובמערכות הגנה, 194 , המרכז להוראת המדעים, האוניברסיטה העברית בירושלים.


Gan S, Amasino RM . "Inhibition of leaf senescence by autoregulated production of cytokinin". Science 270

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה