עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית חומר חקירה - זכות העיון של הנאשם בפלילים בחומר החקירה, סעיף 74 לחוק בתי המשפט (עבודה אקדמית מס. 9794)

‏290.00 ₪

15 עמודים.

עבודה אקדמית חומר חקירה - זכות העיון של הנאשם בפלילים בחומר החקירה, סעיף 74 לחוק בתי המשפט

שאלת המחקר
האם יש להגביל את זכות העיון בחומר החקירה ולפגוע בהליך הוגן במצבים הנוגעים לעברות מין?
תוכן עניינים
 
1.מבוא
2. א. מהי זכות העיון בחומר החקירה.
 ב.מטרותיה של זכות העיון בחומר החקירה.
 ג.איזון אינטרס בין הנאשם למשטרה.
 ד. באילו מקרים ניתן לצמצם את הפגיעה בזכות
 העיון.
 ה. באלו מקרים יורה ביהמ"ש על הסרת החיסיון?
3. השוואה לדין הזר.
 א.מהו הדין הקיים בישראל לגבי זכות העיון?
 ב.מהו הדין הקיים בארה"ב לגבי זכות העיון?
 ג.מהו הדין הקיים באנגליה לגבי זכות העיון?
4. ניתוח ויישום.
5. סיכום ודעה אישית .
6. ביבליוגרפיה
7. פלטי LEXIS
 
זכות העיון בחומר החקירה- משקלה וגודלה של אותה זכות: סע' 74 לחוק סדר הדין הפלילי תחת הכותרת "עיון בחומר החקירה", קובע בס' קטן (א), כי:
 
"הוגש כתב אישום בפשע או בעוון, רשאים הנאשם וסנגורו, וכן אדם שהסנגור הסמיכו לכך, או, בהסכמת התובע, אדם שהנאשם הסמיכו לכך, לעיין בכל זמן סביר בחומר החקירה וכן ברשימת כל החומר שנאסף או שנרשם בידי הרשות החוקרת, והנוגע לאישום שבידי התובע ולהעתיקו".
זכות העיון בחומר החקירה הניתנת לנאשם ולסנגור שלו, עולה אחרי הגשת כתב אישום בלבד, תוך כדי "זמן סביר" מאז שהוגש.
חובתה של הפרקליטות למסור את חומר החקירה לעיון ההגנה תוך "זמן סביר"- לא מתרחשת בזמן שקדם להגשת כתב האישום, מפני שבמועד זה (לפני שנאסף סופית חומר החקירה הענייני להגשת כתב אישום)-Q ישנו עניין מהותי להתיר את ביצוע החקירה ואת בחינת הראיות בידי הפרקליטות ללא דחיות או שיבושים.
 ניתן לראות דיון מעמיק בנושא בבג"צ 47/91 ניימן נגד פרקליטת המדינה, שם העיסוק הינו בשאלה האם לנאשם בפלילים, ישנה זכות עיון בכל חומר החקירה הקיים בהקשרו, לשם ההליך המקדים של "שימוע"? בפסק הדין קובע הנשיא שמגר, כי זכות העיון בחומר החקירה והעתקתו המעוגנת בסעיף 74 לחוק – עומדת לנאשם ולסנגורו עם הגשת כתב האישום בלב, אין בחיקוק אחר כלשהו הוראה אשר מקדימה את מועד היווצרותה של זכות העיון למועד בו טרם הוגש כתב אישום. בהתייחסו לטענת העותר, כי זכות העיון בחומר החקירה לקראת "שימוע" מתבססת על הנחיית היועץ המשפטי לממשלה מס' 51.015 (שעניינה נוהל עיון בראיות התביעה), קובע הנשיא שמגר כי נוהל זה אינו מתייחס להליך ה"שימוע", וממילא שאינו מקנה לעותר בשלב טרומי זה זכות עיון בכל חומר החקירה. הנוהג בנוגע לזכות עיון בחומר החקירה המלא מתרחש, לפי החוק, אחרי הגשת כתב אישום בלבד.
סייג לכך, שזכות העיון בחומר החקירה חלה רק לאחר הגשת כתב אישום, נמצא בעבירות תעבורה, בעניין הליך הגשת בקשה לביטול צו פסילה מנהלי. בבש"פ  צישינסקי נ' מ"י, נקבע כי אמנם מתבקש עיון בחומר החקירה טרם הגשת כתב אישום כנגד הנהג, אשר רישיונו נפסל בצו פסילה מנהלי; אולם, מאידך גיסא, אי מתן זכות עיון בחומר החקירה בשלב זה – פוגע ביכולתו של הנהג להתמודד כראוי עם ביטול הפסילה המנהלית. על כן, נכון להתיר לנהג שהרישיון שלו נפסל בצו פסילה מנהלי, או למיופה הכוח שלו, לקרוא בחומר החקירה לצורך הגשת בקשה לביטול הפסילה המנהלית, עוד לפני שהוגש כתב אישום, אלא אם ישנם צורכי חקירה המספקים הצדקה למניעה של העיון בחומר החקירה.

לדעתי, התכלית שעומדת ביסודה של זכות העיון בחומר החקירה הינה לאפשר לנאשם לקיים את זכותו למשפט הוגן: תכלית זו תוגשם אם תינתן לנאשם הזדמנות מלאה להכין את הגנתו נגד האישומים המיוחסים לו. זאת ועוד, הבטחת קיומו של משפט הוגן לנאשם, תיתכן רק כאשר כל חומר החקירה – העיקרי והמשני כאחד – ייחשף בפני הנאשם וסניגור יתרה מזו: בין זכות העיון בחומר החקירה לבין קיום חקירה נגדית ממצה ויעילה - קיימת זיקה הדוקה. בע"פ 334/81 הגינזר, מתייחס בית המשפט לכך שהעיון בחומר החקירה מאפשר לסנגור, במהלך הדיון, לקיים חקירה יעילה של העדים; בכך משתלב העיקרון היסודי והחשוב של זכות העיון, יחד עם העיקרון בדבר חקירת העדים. 

בנוסף, לדעתי הידיעה מה מכיל חומר החקירה חשובה לסנגוריה לא רק לצורך חקירת עדי התביעה, אלא גם כדי לייזום הזמנת עדים מעבר לאלו המוזמנים על ידה. משמע, אי ידיעת חומר פוגם ביכולת לחקור ולמעשה מגביל באופן מהותי את ישימותו של כלי מרכזי לגילוי האמת.

לינק למצגת אקדמית ספיציפית על חומר חקירה ב-99 שח

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

טליה פישר "גבולות השליטה של הצדדים בהליך הפלילי" עיוני משפט כט(2), 377, 406.

אמנון כהן ועינת אבמן- מולר, שופט פאסיבי או שופט אקטיבי? הצעה למעורבות שיפוטית פעילה בעסקות טיעון, משפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים, כרך לא ,חוברת 3, 745, 748.

R. v. Stinchcombe 3 S.C.R. 326

8. Police And Criminal Evidence Ac

t,1984,c.60,s.24(Eng). 

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה